Kraftigare Playstation 4 bekräftas.

De ihärdiga ryktena om en uppgraderad, kraftfullare Playstation 4-konsol, kallad Neo, bekräftas nu av #Sony. Andrew House, chef på Sony Interactive Entertainment, bekräftar konsolens existens i en intervju med Financial Times (betalsajt), skriver Engadget.

I och med det visar det sig att många påståenden om konsolen stämmer. PS4 Neo (arbetsnamn) riktar sig till hardcore-gamers och folk med 4K-upplösta tv-apparater, och den kommer säljas parallellt med den gamla PS4:an, fast till högre pris. Hur mycket den kommer kosta säger han inte, ej heller när den ska släppas – eller när man kommer berätta mer om den. Det står däremot klart att vi inte kommer få höra något om PS4 Neo under E3-mässan nästa vecka, vilket gör Gamescom-mässan i augusti en smula intressantare.

PS4 Neo ska kunna köra både spel och film i 4K-upplösning. Alla spel som släpps den här generationen ska funka på den gamla PS4-modellen, och "alla eller en väldigt stor majoritet" ska funka på PS4 Neo. Oklart vilka som eventuellt inte skulle fungera och varför, men Engadget spekulerar i att det är en dålig formulering som egentligen handlar om att vissa spel inte har grafik optimerad för 4K-upplösning.

Att House bekräftar PS4 Neo nu kan vara för att Microsoft tros presentera en uppgraderad Xbox One under E3. Bättre förekomma än förekommas, så att säga, även om man inte har särskilt mycket att komma med.

Neo är ett anagram för one. Ps4 one ;) long live nostalgia critic!! 12/06 Klart man skall ha en "Neo", några rykten om priset? 11/06 Är inte Ps4 och Obox one relativt nya?? de lär väl finnas till 2020 i alla fall. Men tror de kommer leva vidare i 3-4 år till. Visst de har funnits ett tag men de är ju inte gamla, det finns ju många spel som inte har släppts som ska släppas till dessa... 11/06 Ja så står det i smörjan som marknadsavdelningen producerar. Vad tror du det innebär i praktiken att utvecklarna får en ny hårdvara med 128% bättre grafikprestanda? Jag tvivlar på att den extra kraften är öronmärkt till 4K och VR. Alla spel framöver kom... 11/06 PSVR kommer fungera med PS4. Nya spel kommer till PS4. Ingen blir lämnad i sticket, samma fina 1080p ala Uncharted 4. Det Sony gör är att släppa en boost till oss med 4K hemma i soffan, och för oss som måste ha högre framerate osv, med det är inget som... 10/06 Jag slutade spela på PC av just den anledningen. Konstanta uppgraderingar. 10/06 Tänk om du hade köpt en pc=) 10/06 Tycker detta är för jävligt. PSVR är en av anledningarna till att jag valde PS4 istället för XBone och nu får jag lik förbannat vara utan? Och bara det faktumet att spel kan utnyttja den extra kraften i Neo kommer ju göra att alla med dagens PS4 inte... 10/06 Vill man köra Playstation VR då får man köpa nya ps4K ,neo eller vad den nu kommer heta. Den gammla ps4an klarar inte få upp tillräcklig fps, minst 60 fps krävs för att man ska avnjuta VR. 10/06 Tänkte detsamma. Pc är dyrare första gången sen är det bara uppgraderingar som inte alls blir dyrt i förhållande. Sen billigare spel på det så i längden är nog pc både bättre och billigare :) 10/06
Skicka en rättelse