#Ubisoft har tidigare avslöjat att de ska visa upp två helt nya VR-spel på årets E3-mässa. Nu vet vi mer om ett av de spelen.

#Star Trek: Bridge Crew är namnet på spelet som utspelar sig i J. J. Abrams Star Trek-universum och tar oss ut i en del av rymden som kallas för The Trench. Där gäller det att hitta ett nytt hem för Vulcan-befolkningen.

Det går till så att fyra spelare tar på sig VR-headset och bordar Aegis-skeppet i rollerna captain, tactical, engineering och helm officer. För att klara livhanken behöver gänget samarbeta när det gäller saker som utforskande, strider och taktiska beslut. Ett exempel ska vara beslutet att rädda Vulcan-forskare i knipa eller fokusera på att hjälpa civilbefolkningen.

#Red Storm Entertainment (har jobbat på många av Tom Clancy-spelen) står för utvecklingen. Star Trek: Bridge Crew ska släppas till Oculus Rift, HTC Vive och Playstation VR i höst. Håll koll på Ubisofts E3-presentation för att lära dig mer om spelet. Den 13 juni klockan 22.00 börjar sändningen.

Via ABC News.

Skicka en rättelse