Flera storspel redo när Sonys virtual reality-hjälm släpps.

Under nattens E3-presentation från #Sony spikade man releasedatumet för Playstation VR. Därtill avslöjade man att en respektabel mängd namnkunniga spel får stöd för virtual reality-hjälmen till PS4.

Playstation VR lanseras i Europa och Nordamerika den 13 oktober – mitt under brinnande spelhöst. Riktpriset är 399 euro, vilket gissningsvis betyder i trakterna av 4 000-4 500 kronor.

Det ska finnas 50-talet spel tillgängliga vid premiären, och spel som nämdes under presskonferensen är #Star Wars: Battlefront, #Final Fantasy XV, #Batman: Arkham VR, #Resident Evil 7, med flera.

FZ:s Calle Johansson-Sundelius är på E3, och det senaste vi hörde från honom i natt var när han köade för att testa PS VR. Han återkommer med en rapport om han fått testa något anmärkningsvärt.

Enligt Eurogamer så är den externa källan inte alls något extra kraftpaket till PS4.... http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-what-does-playstation-vr-external-processor-unit-actually-do 15/06 Njah, efter vad jag förstått så får du förutom headsetet en grej att koppla in för att "avlasta" PS4:an, dvs mer pompom-kraft också och PSVR är med all sannolikhet kraftigt "subventionerat", dvs de räknar med att tjäna "tillbaka" pengar på hårdvaran gen... 14/06 Jag sade aldrig att den kostar 3 gånger så mycket, jag sade 2-3 gånger mer, dvs allt mellan 2 och 3 gånger så mycket (eftersom jag inte hade det exakta priset i skallen). 14/06 Har ni helt övergett vrgeeks.se eller? Förväntande mig få en genomgång av VR spel från e3 nu under dagen... Men fortfarande är "se kosläppet i VR" som aktuell nyhet. 14/06 Hur får du 9500 till 3x mer än 4500? 14/06 Ska dom dra ner priset till under vad konsolen kostar så kommer den inte att vara nog bra bild för att man ska kunna använda den utan att få huvudvärk osv. Både Oculus Rift och HTC Vive kostar mellan 2-3ggr mer än PS VR, så jag tycker att detta priset... 14/06 Jag har ju inte mycket till övers för VR, men hur står det här sig mot en HTC Vive/ OR inkopplad i en Xbox Scorpio? ;) 14/06 Hur kommer det fungera i Battlefront tro? Springer man som vanligt med kontrollen men tittar med hjälmen? 14/06 Playstation VR är faktiskt riktigt bra! Testade för ett par veckor sedan och blev imponerad av hur bra den är med tanke på vad riktpriset varit. Tror absolut det här kan vara den VR lösning som sätter igång VR för alla 14/06 Satt o funderade lite...från visningen av Star Trek: Bridge Crew (VR-demot). De vill väl visa hur kul det är att spela VR-spel i soffan tillsammans med vänner. Fyra personer med varsin konsol och varsitt VR-headset sitter i samma rum och verkar ha rikti... 14/06
Skicka en rättelse