Piratar du The Witcher 3? Då kan du få en obehaglig överraskning.

IDG rapporterar att forskare på datasäkerhetsföretaget Symantec har upptäckt hur en liga gjort försök att pracka på pirater olika skräpprogram – med hjälp av fejkade spel-torrentfiler.

Bland spelen som nämns finner vi The Witcher 3, Assassin's Creed Syndicate och Just Cause 3. De aktuella torrentfilerna är fyllda av skräpprogram och ska figurera på flera stora torrentsajter. Istället för .torrent är filerna av .exe-typ, och även om de i detta fall inte innehåller direkt skadlig kod, varnar Symantec för hur lätt de skulle vara att sprida skadliga virus med den här metoden.

Summa summarum: köp legit!

Läs mer hos Symantec.

Demon är dock kontraproduktivt till publisher-företagens ändamål; att sälja så många kopior som möjligt av sina spel. Det ärr antagligen därför de nästan upphört helt med demon, samt börjat hypa spel och köpa annonsutrymmen för tiotals miljoner dollar... 18/06 Det är inte särskilt ofta jag har haft mer problem med piratkopierade spel än köpta. När det blir problem är det ofta själva spelet som bråkar. Uppdateringar får man ladda ner manuellt, precis som det var förr med alla spel. Så himla svårt är det väl... 17/06 Haha de flesta här har skrivit att folk som är dumma nog att gå på en .exe scam är idioter, inte pirater i helhet, jag piratar bara spel som jag vill testa i förväg och sedan köper jag hela spelet på rea eller om det är riktigt bra, kanske direkt från... 17/06 Dra ner kopior på spel skulle jag aldrig ens orka numera. Är det nåt jag vill ha så köper jag det. Ett jävla meck för att få saker att funka, dessutom får man inga patchar m.m. 17/06 Dåligt. De borde slänga in malware i diverse MP-fusk istället. 17/06 Man laddar inte ned från Piratebay. Om man nu ska ägna sig åt piratkopiering så är det den sista utposten. Endast pöbeln laddar ned där ifrån. 17/06 Det är helt ointressant hur länge du testade spelet, eller om du köpte det. Laddar du ned en piratkopierad kopia finns alltid risken att du drabbas av virus eller malware. Förtjänar du det? Nej, men du utsätter dig medvetet eller omedvetet för en risk.... 17/06 På piratebay så letar man döskallar och laddar ner från pålitliga uppladdare. Visst är det fint om man har råd att stödja utvecklare, men spotta inte på piraterna, de ger spelet massor med gratisreklam, vilket redan är påvisat. 17/06 https://media.giphy.com/media/hd9uKYBYGxM3K/giphy.gif Och ändå kunde du inte betala ynka fullpris för det utan väntade tills det var rea. Virus till dig! 17/06 Det är tog första plats på ilands-problem direkt. "Hjälp! Jag riskerar att få adware när jag skiter i att betala för spel" 16/06
Skicka en rättelse