Ännu inget officiellt släppdatum för kraftpaketet Neo.

Den nya, kraftfullare Playstation 4-varianten Neo har bland annat som syfte att hindra spelare från att gå över till pc-plattformen. Det skriver The Guardian idag (via Sweclockers).

Det är Playstation-bossen Andrew House som avslöjar företagets strategi:

"We’ve traditionally seen that some of the core audience tends to gravitate back to high-end PCs at some point because these are the people who want the finest graphical performance. So here’s a great opportunity to have them stay within our ecosystem."

Den nya konsolens existens bekräftades av Sony strax före årets E3, men man visade inte upp den mässan. FZ har tidigare skrivit att PS4 Neo ska kunna köra både spel och film i 4K-upplösning, och att alla spel som släpps den här generationen ska funka på den gamla PS4-modellen

Playstation 4 Neo har inget officiellt släppdatum, men man tror att något kommer att inträffa i samband med Playstation VR-lanseringen den 13 oktober.

Varför är det alltid denna fight om konsol vs PC? Folk har olika behov, det är väll inte så svårt. 07/07 Ryckighet i sig kan inte vara problemet för de som tjatar mest om det, den tillförs med en närmast spastisk hand-mani. Diagnosen har visst ett namn så vedertaget att det gett namn åt en av de populäraste spelsidorna.. ;) För att de körs med betydligt... 20/06 Skärm brukar jag inte räkna med då det är mycket individuellt och du har möjlighet att koppla en pc till din tv, eller koppla din konsol till din skärm. Sedan håller en skärm oftast mer än en generation. Min surf/3D modellering/börsdator gick på 13k och... 19/06 Du kan ju installera vilket OS du vill, arbetar du bäst i Linux kör det, spelar du i Windows så kör det. Du kan till och med ha båda på samma dator, bara att du bootar det ena eller det andra beroende på vad du skall göra. Gör om det på konsol... Om man... 19/06 Alright men ett grafikort och en propp räcker inte. Du hamnar väl iaf runt 15 om du nöjer dig med skräpskärm + medioker kringutrustning. 19/06 60fps har ju inget med utseendet att göra. Har du en gång vant dig vid den uppdateringsfrekvensen kan du inte gå tillbaka till cinematiska upplevelser med motionblur i 30fps. Så enkelt är det. Det känns hackigt och som om du spelar i lera. Dock så är... 19/06 20k är med extra allt. Hälften räcker för att få bättre prestanda än på någon konsol. 19/06 Nonsens. Det har kommit och gått (under) flera olika datorsystem bara under tiden det funnits dedikerade spelmaskiner. Windows är näst på tur att bli irrelevant och det är Microsoft väl medvetna om, det är just det som är anledningen till deras vilda... 19/06 En konsol = grafikkort + cpu + hd + moderkort + mjukvara. En dator = grafikkort + cpu + moderkort + mjukvara ... mind blown!! Alla behöver inte en konsol men alla behöver en dator och den logiska slutsatsen är att konsoler kommer att försvinna inom en... 18/06 Inte för den som inte använder det. För mig är det snarare fastrostande gångjärn som med konstruerade medel snarere än för att det är bäst tvingar sig kvar som en "standard" för "PC". Om nu en PC vore en verkligt öppen plattform så skulle jag först och... 18/06
Skicka en rättelse