För ett par veckor sedan fick vi chockbeskedet att skräckspelet #Allison Road läggs ner. Detta trots goda framtidsutsikter med #Team 17 som utgivare. Nu har vi fått en liten förklaring bakom beslutet via utvecklarnas sida på Facebook:

Hi all,
After a long consideration between Team17 and ourselves, we have reached a mutual agreement to end our collaboration on publishing Allison Road under Team17’s Games label.
Sometime things pan out differently than expected as game development and publishing have so many layers of complexity... We’d like to especially thank everyone for their support through-out, it has and will always be appreciated!

Det vi inte får veta är varför det skurit sig mellan utvecklarna och Team 17. Möjligtvis är det bara en del av en mer komplicerad förklaring. Hur det än ligger till lär vi aldrig få veta mer om den saken, och det verkar onekligen som att spelet aldrig kommer utvecklas.

Vågar man hoppas att Hideo Kojima gör något i skräckgenren med nyss utannonserade #Death Stranding? Det hade i sådana fall kunnat vara plåster på såren.

Får väl hoppas på Resident Evil 7 istället. Verkar som att Capcom äntligen möjligtvis insett att gå tillbaka till att göra Resident Evil läskigt igen. 19/06 Även med adblock så det mycket reklam på sidan kan bara tänka mig hur det ser ut utan adblock 19/06 FZ är på väg rakt nedåt, sidan är total skit med all jävla reklam överallt och diverse click bait-rubriker på "artiklar". Slog på adblock igen för några veckor sedan, 50% av sidan är reklam och ger ett billigt intryck. Processorn går upp på 100%, fläkta... 18/06 jag är oxå missnöjd med svammlet. jag tycker även att sånt beteende är patetiskt o skamligt o desperat. 18/06 För varje gång som de gör detta, surfa en vecka på FZ med en adblocker aktiverad (och se till att de vet varför du gör det). 18/06 Själv blir jag jävligt förbannad på sånna här click-baitrubriker och förstår inte hur en redaktion över så lång tid kan fortsätta svänga skutan fel trots att deras läsare uttrycker sitt missnöje över denna typ av nyhetsrapportering. 18/06 lol 17/06 Jag tror också att så är fallet. Jag tror att det skulle vara väldigt svårt att utöka det demot till ett riktigt spel som är kul att spela i timmar. 17/06 "Därför lades Allison Road ner" "Det vi inte får veta är varför" Lite? :D Det här så totalt underbart fånigt gjort av FZ att jag inte kan vara sur på dem. 17/06 De lade troligen ned detta för att de inte hade något värst intressant material att arbeta med. Det lilla demo som visades var väl det bästa de hade. 17/06
Skicka en rättelse