Medan Oculus fortfarande har svårt att leverera går HTC och Valve på offensiven.

Beställer du Oculus Rift från den officiella hemsidan, vilket för övrigt är det enda sättet att få tag på ett i Sverige, är den beräknade leveransen i augusti. Samtidigt går HTC och Valve på offensiven genom att meddela att Vive kommer att gå att köpa i svenska butiker från och med den 23 juni.

Lagom till midsommar kommer du att kunna köpa HTC Vive på Elgiganten, Inet, Webhallen samt Komplett och i vissa av deras butiker kommer du kunna testa tekniken i demostationer. Om du hellre köper direkt på nätet lovar man att ordrar ska skickas inom 72 timmar.

Ja, men om man köper den på räntefri avbet så behöver du ju inte hosta upp en spänn över disk på en gång heller. Så det är exakt samma sak under två benämningar egentligen. Att jämföra 3D TV med VR är helt befängt, de spelar i en helt annan liga. Sedan... 22/06 Jämför man VR med 3D-TV visar det bara på vilken okunskap man besitter. VR har konsumenter väntat på sen 90-talet. 3D-TV var nåt som tillverkarna hittade på och tyckte att folk skulle vilja ha. VR är dessutom, till skillnad från 3D-TV, faktiskt helt rev... 21/06 Ja men min poäng var att skillnaden ligger i att avbetala med sitt abb, där precis som du säger mobilens pris ligger inbakat under 24 månader istället för att kasta upp 10 lakan direkt över disk. Det märks inte på samma sätt ju, även om slutsumman blir... 21/06 Fick min Vive idag från Elgiganten. Fan vad jag inte vill jobba mer idag.... :D 21/06 Ett abbonnemang är ju som en avbetalning där du förbinder dig att betala av telefonen under bindningstiden, och det priset är då inbakat med abbonnemangsavgifterna. Så hur skiljer det sig då mot att ta en räntefri avbetalning på 12/24 mån? Sedan är det... 21/06 Jag testade med OSVR på DH i helgen och jämför jag den mot min Vive så tyckte jag OSVR var riktigt skit. Blurrigare bild får man ju leta efter och när jag pratade med Razer människan där så sa han att han dom visste om det men jobbar aktivt på att få... 21/06 Om det någon gång kunde komma något annat än gimmickspel kanske det fanns ett intresse. Men som det är nu.. nej. 21/06 Oculus/Facebook är ganska bra på att döda sig själv, här är orsaken (http://www.theregister.co.uk/2016/04/07/oculus_vr_franken/) till varför jag köper en HTC Vive istället. VR har funnits länge, dök upp tidigt i datorns historia, på 90 talet blev det... 21/06 20/06 Det är en viss skillnad ju, mobiler tar folk och köper oftast genom abonnemang. Alltså betalar inte en klumpsumma på 9-10 laxar. Och dessutom känns det ju mer relevant och nödvändigt med en telefon, så man kan ringa sina nära och kära eller vem det nu... 20/06
Skicka en rättelse