Vi har tidigare rapporterat att #Team Fortress 2 tänker introducera tävlingsinriktat spelande i sin färgglada tillvaro. Då, i början av året, kunde utvalda lirare testa funktionerna i en stängd betagrupp. Nu börjar vi närma oss det officiella släppet, nio år efter att TF2 först såg dagens ljus.

En sajt för uppdateringen har öppnat och bjuder på en del information. Vi får veta att competitive mode innebär rankat spel i 6vs6-utförande. Alla klasserna är tillåtna, likaså deras många olika vapen. Free-to-play-spelare kommer dock inte åt spelläget, utan måste pröjsa en slant för ett premiumkonto. Dessutom måste man länka ett telefonnummer till sitt konto, detta för att minska fusk. Den som är intresserad kan läsa mer i en FAQ.

Vill man inte tävla lika hårt går det istället bra att kasta sig in i casual mode där det är 12vs12-matcher som gäller. Systemet använder dock ändå matchmaking så att matcherna ska bli jämna, och det blir inte någon autobalance när folk lämnar.

Mer information finns på sajten, som ska uppdateras med ytterligare detaljer någon gång under dagen. Än finns inte något officiellt släppdatum, men det bör vara väldigt snart.

Skicka en rättelse