I en nypublicerad intervju säger en av #Bioware-grundarna, Greg Zeschuk, att Mass Effect-universumet som byggts upp är "för värdefullt" för att överges helt efter att den planerade trilogin är avslutad. Enligt Zeschuk kommer Bioware alltså att utveckla andra spel inom samma värld.

Vi kommer faktiskt fortsätta att använda den [världen] för olika saker och vi kommer fortsätta att göra spel där. Tro mig, vi har tillräckligt att göra under den närmsta tiden för att få gjort Mass Effect 3 efter detta. Men oroa dig inte ifall du älskar Mass Effect, för det kommer mer Mass Effect i framtiden.

I intervjun säger Zeschuk också att beslut spelaren tagit i första Mass Effect kan komma att påverka handlingen i den tredje delen.

#Mass Effect 2 släpps den 28 januari till Windows och Xbox 360. Är det här något som står på din inköpslista?

Mass Effect the Movie, here we come! :D 23/01 Hur du än vänder och vrider på det så kan du aldrig få en saga med laserpistoler att inte vara sci-fi. Omöjligt. Spelar ingen roll hur många drakar, dubbelsvärd och troll du kastar in i leken - så länge det springer omkring en enda nisse och viftar med... 23/01 Antar du inte är seriös med det argumentet... sagan om ringen är avslutad. Dom "andra" filmerna baseras på andra böcker utav Tolkien. 22/01 Dom har rätt, ME är på tok för mäktigt för att överge efter trilogin! Efter bara första spelet så kändes det som ME universumet hade mer lore än hela Star Wars :P Kändes som timmar när man läste igenom allt material i sin codex. Jag vet att det här låte... 22/01 Spännande att se vad mer de kommer att göra inom mass effect världen :) 22/01 Tvärtom! Många är det som inte förstår vad Sci-fi står för. Ta tex Star Trek som är mycket fiktion men ytterst lite vetenskap, dessutom är serien väldigt inkonsekvent mot sig själv. Star Wars är inget sci-fi utan en saga/fantasy. Bioware har varit impon... 22/01 En mycket god nyhet. Försöker insupa allt jag kan komma över vad beträffar världen i Mass Effect, och kan jag fortsätta få göra det och bli belåten efter erfarenheten kan jag enbart vara nöjd. ME har -kanske inte så mycket introducerat mig som- fått mig... 22/01 Bara de har fixat prestanda problemen jag upplevde på 1 an så kommer 2 an bli ett top lir! 22/01 Har precis skaffat ettan, och jävlar vad bra det är! Det har lyckats med allt som Fallout 3 misslyckades med i mina ögon! Man sitter som fastnaglad i stolen och bara njuter. Om du som jag missade Mass Effect är det definitivt läge att införskaffa det 22/01 Väldigt skönt att höra. 22/01
Skicka en rättelse