I dessa tider är förbokningar viktiga för storbolagen, bland annat som ett verktyg för att mäta framgångspotentialen för spelen de utvecklar. För att locka oss att förboka #Sid Meier's Civilization VI så har de krigiska aztekerna blivit en tidsexklusiv förbokningsbonus.

De som förbokar Civilization VI får tillgång till aztekerna i 90 dagar. Därefter släpps de gratis till alla andra. Inget enormt övertramp från #Firaxis Games, men surt för alla som både vill invänta recensioner innan köp och spela som aztek.

Lär dig mer om azteker och kineser i filmklippen nedan.

Tack till waeress för detta #nyhetstips!
Så om man förhandsbokar får man alltså något man ändå skulle få senare? Va faen ska folk envisas med förhandsbokningar för? Fick man något speciellt/unikt så kanske jag skulle fundera på det. Inte annars. 25/07 Jag förstår vad du menar. Saken är att jag i stort sätt aldrig förhandsbokar pga. bonusar. Det gör jag för att jag vill ha spelet så fort som möjligt för att jag ser fram emot det. Men jag är med på vad du menar med att man sk motarbeta trenden. Det är... 22/07 Men om man inte förhandsbokar kan man läsa recensioner och omdömen vars embargon i de allra flesta fall upphör att gälla på släppdatumet innan man bestämmer sig för att köpa. Och kom ihåg, aztekerna är ingen bonus, det är basinnehåll som temporärt hyvla... 22/07 Men om man ändå köper det på releasedagen så kan man ju lika gärna förboka och få bonusen. Man betalar ju ändå samma. Man kan ju förboka dagen innan... Oavsett så är detta en korkad bonus. Den skulle aldrig få mig att förboka om jag inte redan bestämt... 22/07 Du har en poäng, men det är bara ett argument om man sitter på en riktigt risig uppkoppling och måste ladda ner under flera dygn. Har man en 10 Mbit-lina eller bättre kan man spela på släppdatumet utan att förhandsboka. 22/07 Det värsta med förbokningsbonus är att man skulle kunna bli av med skiten på en enda dag om bara konsumenterna gav fan i skiten. Inte för att azteker lockar speciellt mycket men köper jag ett spel vill jag ha ett fullständigt. 22/07 Om man gillar serien och vill ha spelet på releasedagen så är det väl inget fel med att förboka. Eller? Att man får Aztekerna tidigare spelar nog mindre roll för de flesta... 22/07 Även om just detta sög så gillar jag Civ6s inpackning, alltså ljud, soundtrack, animationerna osv. Det känns generellt som att det är mer djup och framför allt liv i spelet :D Jag hoppas de kan leverera vad de utlovar! :up: 22/07 Jag uppfattade det som att Azteks skulle vara exklusivt om man förhandsbokade spelet, min hjärnas fel då. 22/07 vad gör det till en click bait titel? om de nu inte har ändrat titeln något så gör den exakt det den ska göra, sammanfatta nyheten i en kort mening. 22/07
Skicka en rättelse