Förra veckan blåste vi halvtid för 2016 och blickade bakåt. I en stor omröstning lät vi sedan er läsare utse era favoritspel för det gångna halvåret. Över 2000 av er röstade, och utifrån det har vi sammanställt en topplista. Här är de 10 hittills bästa spelen i år, enligt FZ:as läsare.

10. #Firewatch - 3,01% av rösterna

Ett stämningsfullt äventyr om en brandutkik i Amerikas vackra natur. Dessutom också en både rolig och allvarlig berättelse med mänskliga samtal och ett par kluriga mysterium.

Läs vår recension

9. #Stardew Valley - 3,06% av rösterna

När Harvest Moon inte kommer till pc får man ta saken i egna händer. Och med man menar vi Stardew Valley-skaparen ConcernedApe som gjort den kanske bästa tolkningen av “bonde söker fru i spelform” någonsin. Välgjort, charmigt och pixelpittoreskt!

Läs vår recension

8. #Tom Clancy’s The Division - 3,72% av rösterna

#Tom Clancy’s The Division må ha dragits med mängder av buggar och allmänt trassel sedan lanseringen i mars, men shooter-mmo-konceptet har en otrolig dragningskraft som lockat tills sig mängder av spelare. Att utforska ett välmejslat New York med vänner (och fiender!) är helt enkelt något som många uppskattar.

Läs vår recension

7. #Xcom 2 - 4,7% av rösterna

PC-exklusivt (tills i höst) och toksvårt gerillakrig mot utomjordingar som tagit över planeten är ett hett alternativ för strategifantasten. Förutsatt att du har hjärta att se dina älskade soldater förvandlas till slarvsylta på slagfälten.

Läs vår recension

6. #Total War: Warhammer - 6,2% av rösterna

Ännu mer strategi blir det på sjätteplatsen där kombinationen Total War och Warhammer får det att vattnas i munnen på fans av respektive varumärke. Lyckligtvis blev sammanslagningen lyckad – det bästa av två världar, som vi konstaterade i vår recension.

Läs vår recension

Resten av listan ser du på nästa sida!

Föregående Nästa
Det är ju så med, vad ska man kalla det... Crowd-sourcade? ...Listor att till större grad än andra så vinner populärare spel då gemene man spelat mycket färre spel än "experter". Så det blir lite mer popularitetsmätning än nödvändigtvis kvalité. 26/07 Aldrig förstått folks förtjusning med Uncharted serien. Den är ju såååå otrooooligt tråkig. Noll utmaning, intetsägande karaktärer och story... Kommer aldrig förstå det. Folk som säger att det inte finns något djup i Overwatch kan inte ha spelat det spe... 25/07 Förstår din tanke, däremot tycker jag att det ingår skicklighet i hur man försvarar sig/avbryter/undviker folk som drar sina ultis, ungefär som i Dota. Spelet handlar inte bara om att skjuta headshots utan handlar om hur man bäst kontrar motståndarlaget... 25/07 Skulle spela Overwatch om det fanns single player-läge (spela mot dator) och kampanj. 25/07 Ja verkligen. Och vad röstade du själv på då, din gröngöling? 25/07 Rofl, Overwatch. Säger allt om vilka som sitter på FZ nu för tiden. 24/07 Finns det inte spel och utrymme för alla smaker? 24/07 inge pokemon go? :D 24/07 DOOM var ju en droppe hopp i en annars helt hopplös "OVERWATCH" värld. Allt ska spela sig själv. Allt ska vara lätt. Alla ska med. Alla är lika. A Även om man är en dum jävel med IQ 45 så ska man känna sig som någon speciell och lyckad - Spel har verkli... 24/07 Det var med på listan. Precis. Sen skrev jag heller inte att ALLA AAA-spel tar sig in på listan. :P 24/07
Skicka en rättelse