#EA har gjort anmärkningsvärt få grafiskt uppdaterade nyversioner av sina gamla spel. Det förklarade vicechefen Patrick Söderlund och företagets operativa chef Peter Moore förra året med att man hellre la resurserna på att skapa nytt. Moore skruvade till det lite extra och sa att det "...känns som att släppa saker för att man har slut på idéer".

Det citatet kan nu komma att bita Moore i baken, för företaget tycks ha bytt åsikt. Söderlund ger tydliga antydningar om att Mass Effect-serien kommer remastras.

Game Informer frågade honom om planerna på att remastra Mass Effect-serien, och så här svarade han:

Det ärliga svaret är att vi aktivt tittar på det, absolut. Jag kan inte tillkännage något i dag, men du kan vänta dig att vi med största sannolikhet följer våra kära kollegor Activision och andra företag som framgångsrikt har gjort det.

Många företag har släppt nyversioner av gamla spel på senare år, exempelvis #The Last of Us: Remastered från förra sommaren och #Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered som följer med vissa versioner av #Call of Duty: Infinite Warfare i november. Och EA säger sig nu ha insett att det här är vad spelarna faktiskt vill ha. Söderlund igen:

Det som förändrats är att det finns bevis på marknaden för att folk vill ha det, kanske mer än när vi pratade [förra sommaren. /red.] Det finns de som gjort det innan, men jag tror det finns ännu tydligare bevis för att det här något som folk verkligen vill ha.

Något att tråna efter medan du... well, trånar efter #Mass Effect: Andromeda-premiären i början av nästa år.

Det är kul att vi är så olika. Jag gillar ettan mest eftersom jag gillade den lite klumpiga långsamma kontrollen. Det var väldigt likt Knights of the old republic och det gillade jag starkt. ME2 och ME3 kändes ju som Gears of war. Angående remakes så... 20/08 Men gjorde de inte en typ av remake av det första Mass Effect när de portade spelet till PS4 med motorn från 2:an eller nått har jag för mig.. 19/08 haha ja du. det vore något det :) 19/08 Det har väl inte kommit EAspel på steam på flera, flera år nu? Så jag antar att du piratat FIFA så länge du kan minnas själv då? För jag kan inte minnas att jag någonsin sett fifa på steam iaf... 18/08 Jag ser hellre en nyutgåva där de faktiskt ändrar sitt stirdssystem helt. Ökad grafik är ochblir najs som fan det med men viktigast av allt är förbättrade strider. Ettams cp,bat är faktiskt väldigt dåligt, till den grad att det blir svårt att förbättra... 18/08 Ja fy fan, striderna i ettan och deras loot mekanik var värdelös. MAKO delarna i det spelet har sågats men det var en av de konstiga grejerjma i spelet jag faktiskt diggade. 18/08 Usch! 18/08 Bra, släpp det på Steam också så blir det ett garanterat köp. Jag har Origin, men föredrar att ha allt samlat på ett ställe. Annars får det vara, piratar det hellre än köper på Origin. 17/08 ...såklart det handlar om att konkurrera med Steam. Origin och EA är inte en välgörenhet - och inte Valve eller Steam heller för den delen. Tycker det bara låter som en ursäkt för att inte gilla EA/Origin... 17/08 Intressant här att jag verkar tycka lite annorlunda mot så många andra här. Själv så tyckte jag trean var det bästa spelet, eftersom: - Man slapp åka runt i timmar med den j**la bilen från ettan. - Man slapp att åka runt i timmar med skeppet för att let... 17/08
Skicka en rättelse