37 005 personer är med i Facebook-gruppen HeatoN till Mästarnas Mästare, men trots detta har vår CS-hjälte inte fått visa vad han går för. Efter att skidåkaren Jon Olsson varit tvungen att ställa in, blev det dock Emil "HeatoN" Christensen som fick ta hans plats.

– Emil har varit med på våra listor i många år. Vi har funderat på om han skulle passa in och det har han alltid gjort, men det har aldrig kommit till skott. Så jag blev naturligtvis jätteglad när han tackade ja, berättar Anders Wistberg, Projektledare på SVT, för Aftonbladet Esport.

De erkänner dock inte officiellt esport som en riktig sport, men sträcker sig i alla fall till att erkänna det som något likvärdigt. Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort för esporten.

Emil "HeatoN" Christensen gör med andra ord legendarer som Anders Svensson, Josefin Lillhage och Per-Olof Posa Serenius sällskap i tv-rutan nästa år. Vi här på FZ har en aning om vem du kommer heja på.

Ursprunget spelar visst roll när jag säger att den nutida betydelsen är något med tävlingsmoment, du säger att betydelsen alltid varit något med tävlingsmoment och den ursprungliga betydelsen inte har haft med tävlingsmomentet. 27/08 Ursprunget av ett ord spelar ingen som helst roll. "Sport eller idrott är ett samlingsbegrepp för olika mer eller mindre atletiska aktiviteter med tävlingsmoment". Där tävlingsmomentet är vad som avgör om det ska räknas som sport. 26/08 Nej, ska man titta på ordets historia så är det ett franskt ord, desport, med betydelsen "fritid" som svenskan fått via engelskan. I svenskan finns ursprungsbetydelsen kvar i t.ex. termen sportfiske som ju vanligtvis inte är en tävlan (även om det iblan... 26/08 Nej det har han inte. 25/08 Okejdå, om vi säger så här - det har fram tills nu varit ett program med folk som varit mästare i lite mera atletiska sporter. ;) 25/08 -Tillbaka blickarna på hans karriär. " Å här ser ni när jag kötta 1vs5 droh noscope HS på snubben på catten' . He'ar två till på longen . sen dubbel HS med Deagle'n " Ser fram emot detta =) 25/08 Han har vunnit allt som går att vinna inom e-sport? 25/08 Vad är nästa steg, ta in youtubers eller bloggare ? nä detta passar verkligen inte att ta in en e-spelare till ett sådant program. 25/08 Fast handlingen i programmet har väl aldrig vart att det är "mästare" från idrotter som tävlar mot varandra? Utan att de är "mästare" från sporter som tävlar mot varandra, och de ser jag inget konstigt i att Heaton kan vara med? 25/08 Det var ett tv-program där idrottare tävlade mot varandra... :P 25/08
Skicka en rättelse