Vi undrar varför British Telecommunications inte stämmer Internet när de ändå är igång.

Det är inte första gången vi läser om galna stämningar baserade på dåligt definierade patent och som förlorat sin mening i vår uppkopplade samtid. Men när British Telecommunications stämmer Valve för att de erbjuder chat, meddelanden och streaming via Steam-klienten är det svårt att hålla sig för skratt.
Stämningsansökan menar att Valve bryter mot fyra patent som ägs av den brittiska telekomoperatören. Bland annat ett som kallas Buckley Patent och som beskrivs så här:

The Buckley Patent generally relates to a multi-user display system and method for controlling a communal display that includes at least two independent workstations and an interface server for connection to a data network.

Vi tror att Twitch, Youtube och en rad andra plattformar ligger risigt till nu. Särskilt om de råkar erbjuda chat, något British Telecommunications också har patent på och som är en del av stämningen mot Valve.

The Newton Patent relates generally to a method for delivering structured messages comprised of information and data parts to an intended audience in a reliable and predictable manner. Messages are stored as files at a server for retrieval by the intended clients. Each client transmits requests for messages to the server at automatic and periodic intervals.

Företaget ska ha kontaktat Valve redan i oktober förra året för att uppmärksamma dem om deras patentintrång utan att få någon helst respons. När de efter ett par brev till fortfarande inte fick svar från Valve har man nu valt att dra dem inför domstol och vi kommer att följa målet med skräckblandad förtjusning.

Borde det inte vara olagligt att försöka stämma folk med så här vaga patent. Also hur I helvete kan ett latentverk eller motsvarande dela ut patent på så här luddiga grunder. Also get with the times det är nuvarande år :P 02/09 England försöker på alla vis bli ett USA 2.0, problemet är bara att de lite senare, mindre och sämre på allt, inklusive stämningar. För inte fan uppfann British Telecom tjänster där man kan chatta&streama samtidigt, eller är det så att man kan ta två... 01/09 Det är inte så att det handlar om vissa funktioner/kod eller liknande? Sen är ju amerikanska företag å svenska (Candy Saga eller va fan dom heter bitcha ju runt). Men ja allt e ju fucked up så 01/09 Min tanke också - där någonstans i teknikdelen i den löjligt luddiga och generella beskrivningen tror jag att Valve och eventuella potentiella måltavlor kommer undan rätt enkelt. Inte f*n lagras ett enstaka meddelande i en chat i en fil.... Sedan borde... 01/09 Akta er grappar, ni vill väl inte bli stämda? 01/09 "messages are stored as files" enskilt meddelande som enskild fil? Antar att ingen i världen längre lagrar chatmeddelanden så hahaha 01/09 Hoppsan då får Skynet passa sig då :( Skulle vara synd om dess planer på att utrota männskligheten krossades på grund av pilska advokater :( 01/09 It's always the first of April somewhere in the world. 01/09 Snarare lägger på symbolisk summa på varje spel. Alltså tappar valve vinst måste dessa ta igen det i andra änden och det får vi kunder betala. Även om valve har en hög med pengar som vi gett dom genom att köpa spel, vill ju dessa inte att denna högen... 01/09 Ja i stämningen, men hamnar valve i domstol hoppas jag dessa försvarar sig. 01/09
Skicka en rättelse