I november släpper #Sony Playstation 4 Pro, som har stöd för 4K-upplösning som ett av de tyngre säljargumenten. Det finns en lista på spel som stödjer den uppgraderade Playstation 4-konsolen och här kommer ytterligare ett tillskott: #The Elder Scrolls Online.

#Bethesdas mmo-spel kommer vara ett av de första spelen som uppdateras för att nyttja den nya kraften i Playstation 4 Pro. Rent konkret innebär det att du kan köra spelet i 4K-upplösning från dag ett. Har du inte en skärm som stödjer upplösningen kan du istället kötta vidare i 1080p men med utökade grafiska effekter. Hur det kan se ut visas i trailern nedan.

Jag hade kört 4K om det funnits 4K/120Hz skärmar men det gör det inte idag och framförallt finns ingen hårdvara som klarar av sådan upplösning i 120fps. Sedan skulle jag hellre säga att det krävs ett tre gånger så snabbt grafikkort för att lösa 4K mot... 13/09 Det är ju roligt att folk fortfarande tror att dom kollar på 4k videos mm på typ 1080p skärmar. För övrigt, är jag den enda som typ inte bryr mig alls om 4k? Känns som något man hittat på bara för att "vad fan annars ska man göra". Eller för att ha en... 12/09 Tyckte det såg rätt krispigt ut. 12/09 Det är väl pixeltätheten som är viktig, så länge inte spelet använder någon form av antialiasing. Aliasing syns inte på min mobil med en 1080p skärm t.ex. Skaffar man en rejält mycket större 4k/2160p skärm än en 1080p så kanske man fortfarande ser alias... 11/09 Aliasing försvinner "NÄSTAN" helt och hållet i 4K tack vare alla de extra pixlarna. Ett bättre ord hade väl kanske varit "minskat" aliasing, men, men. Dessutom så snckar jag enbart om ESO, ni eller snarare sagt @Buio antar att jag refererar till alla... 11/09 Det är massor av fula komprimeringsartfakter i klippet, inte aliasing.. Men nja, tycker inte aliasing försvinner i 4K även om det blir märkbart bättre än i 1080p, beror dock en del på avstånd och ifall du rör dig samidigt. Upplösning är rätt överskattat... 11/09 Aliasing försvinner inte alls med 4K. Det är högre pixeltäthet som gör att den syns mindre. Men allt det spelar inte så stor roll, eftersom PS4 Pro inte rendrerar krävande spel i 4K, det har den inte kraften till. Istället använder de uppskalningsteknik... 11/09 Det är inte aliasing som bevittnas. Eftersom du förmodligen inte ser klippet på en 4K monitor/TV så "downscale"'as 4K videon till 1080p vilket skapar de artefakter som du beskriver. Aliasing försvinner nästan helt och hållet i 4K tack vare alla de extra... 11/09 Tycker inte det såg så imponerad ut. Kanske komprimeringen på 4k youtube klipp som äter upp en del av förbättringen. Har inte testat det till PS4 än, bara till pc så vet inte vilka skillnader jag har att vänta mig. 11/09 HAHA! Läste din kommentar och såg klippet, skrattade alldeles för högt för mig själv xD ser verkligen mer ut som snor pga den dåliga anti aliasing. 11/09
Skicka en rättelse