I höst försöker #EA locka spelare från Call of Duty-lägret. Ett #Medal of Honor förlagt till Afghanistan är receptet och spelet består dels av en solokampanj som kodas av #EA LA, dels en flerspelardel som snickras ihop av #Dice. Det står nu klart att spelet drivs av två spelmotorer, detta efter twittrande av de anställda (här, här, här). Singleplayer-läget har Unreal Engine 3 i botten och i multiplayer drivs av Frostbite, Dices egenutvecklade motor som återfinns i bland annat #Battlefield: Bad Company 2.

Multiplayerläget kommer inte bli en kopia av Battlefield, säger producenten Patrick Bach till IGN.

- Jag tror det blir svårt att inte få med någonting. Men vi är inte ute efter att göra ett nytt Battlefield - målet är att göra ett helt nytt varumärke och försäkra oss om att vi gör den bästa möjliga multiplayerupplevelsen för det. Jag har speltestat - och det är riktigt bra. Vi använder Frostbite-motorn och det är fascinerande att se att den ger så totalt olika upplevelser.

Medal of Honor utvecklas till Windows, Playstation 3 och Xbox 360 och premiär är det tänkt att bli under årets andra halva. Debuttrailern från strax innan jul (se nedan) drivs av Unreal Engine 3, berättar utvecklarna.

[video=4228]

Skicka en rättelse