"Vi är snart tillbaka" säger fuskmakarna.

Det finns personer ibland oss som inte har någon skam i kroppen, som saknar moralisk kompass. Personer som fuskar i onlinespel. Glädjande nog finns det denna kyliga morgon betydligt färre av dem på servrar som kör #Counter-Strike: Global Offensive. Valve har det senaste dygnet stängt av över 10 000 konton.

Enligt en tråd på Reddit har Valve lyckats upptäcka fyra olika fusk som änvänds i spelet och därmed kunnat genomföra en av de största rensningarna i år. Avstängningarna blir också allt fler. I början av 2014 bannades mellan 30 till 50 tusen konton varje månad, i juni var den siffran uppe i 175 tusen.

Enligt en moderator på forumet för ett av fusken dröjer det dock inte många dagar innan fusket är tillbaka på marknaden. Vi hoppas de har fel.

Du påpekar alltså att jag inte vet vad en VAC ban är för att senare inse att det var precis så som jag sa? /facepalm Helt rätt, avlägsna dig från diskussionen för du har inga fler argument att komma med, glöm inte att sluta fuska också. Tänker betydligt... 18/09 Så du vet inte vad en vac ban är alltså. Är du vac bannad så är du bannad från vac servrar på alla spel som använder vac så vitt jag vet. Men ingen idé att fortsätta denna diskussion då du inte verkar klara av att ta in att oskyldiga kommer bli bestraff... 17/09 Då är det för personen inte blir anmäld, overwatch bans delas ju ut dagligen, kollar själv 2-3 var kväll.. Sen prime kom har jag råkat ut för 1 fuskare dem senaste 60 matcherna jag lirat.. 16/09 Nu när matchmaking styr (kanske inte fullt ut i CS?) så tror jag det vore bättre om fuskare hamnade med andra fuskare. Alltid. Tror det skulle ha bättre effekt. Nu köper de bara ett nytt konto. Mer pengar till valve. 16/09 Oförstående? Jag tror du ska sluta fuska så du slipper förespråka mjukare åtgärder åt folk som fuskar. VAC Ban är mig veterligen endast något som fungerar i Valves egna spel och får dig dessutom endast bannad i just det spelet du fuskade i, alltså inte... 16/09 Efter över 3000 timmar online på dom två översta rankerna tror jag nog jag känner igen en spinbottare när jag ser han snurra runt. Vem behöver replays numer. Dom försöker inte ens gömma sina fusk. Sett folk fuska i över ett år utan att åka fast. 16/09 Är du verkligen så oförstående? Vet du vad en vac ban är? Dina lösningar utöver vac bannen kommer att straffa oskyldiga människor. Tänk om du skulle bli portad från ica för att någon som är skriven på samma adress som dig har snattat där, skulle det då... 16/09 Hade varit roligt med en faktaruta om vad det egentligen var för fyra fusk. 16/09 Hans poäng är totalt värdelös för det ger bara fuskaren chansen att fuska vidare i alla andra spel på sitt steamkonto och ger denne även möjligheten att köpa nya konton, är vederbörande dessutom en rik person så kan han fuska i all oändlighet. Ge fan i... 16/09 Så, mer än 30% av alla som spelar dagligen fuskar alltså. Inte förvånad. Har själv aldrig förstått mig på att fuska online i ett spel där man vill mäta sin färdighet mot andra, dessutom om det är ett spel man gillar så blir man ju bara bättre av att möt... 15/09
Skicka en rättelse