#Death Stranding är Hideo Kojimas första spel efter brytningen med #Konami förra året, men exakt vad det går ut på är fortfarande synnerligen oklart. Den kryptiske Kojima har i alla fall antytt att det blir ett storydrivet open world-actionspel med någon sorts multiplayer (vilket inte låter helt olikt upplägget för #MGS V).

I helgen gav den notoriskt hemliga Kojima ett par nya antydningar, först och främst om releasedatumet. Under en publik frågestud under helgens Tokyo Game Show berättade han att Death Stranding ska släppas innan Olympiska spelen, skriver IGN och tillägger att han syftar på OS i Tokyo 2020.

Han fortsatte med att berätta att man siktar på release året innan handlingen i den animerade filmen Akira utspelas, vilket är 2019. Och därmed skulle Death Stranding vara redo 2018. Med förbehåll för att den gode Kojima inte trollat oss med massa dolda underbetydelser.

Det kom också besked om att spelet får en kvinnlig huvudkaraktär. Hittills är Norman Reedus från tv-serien The Walking Dead det enda kända skådisnamnet, och namnet på kvinnan som ska agera med honom är inte spikat än.

Vidare förtäljdes att Death Stradning använder en välkänd, etablerad spelmotor. Man bygger alltså inte en egen, och det ligger förstås i linje med att man siktar på release redan om två år. Det klargjordes också att spelet kommer ha både singele- och multiplayer av något slag. Det senare beskrivs som nydanande:

– Det kommer ha en annan sorts onlinespel än allt vi tidigare sett.

Hela frågestunden med Kojima och hans kollega Yoji Shinkawa finns på otextad japanska här.

Skicka en rättelse