Regeringen backar inte gällande den omdebatterade kemikalieskatten.

Att införa en kemikalieskatt på elektronik som använder flamskydd har debatterats i över ett år men nu har regeringen inkluderat förslaget i budgetproposition för nästa år. Det kan göra att hemelektronik såsom spelkonsoler kan bli upp till 320 kr dyrare.

För att minska förekomsten av farliga kemikalier i människors hemmiljö föreslås en skatt på vitvaror och hemelektronik som ska styra mot mindre farliga alternativ från 1 juli 2017. Produkter som köps av en privatperson direkt från en utländsk handlare beskattas inte med denna skatt.

Beskattning beräkas på produktens vikt och uppgår till 120 kr per kilogram. Det finns dock ett tak på 320 kronor men eftersom även nya Playstation 4 Slim väger strax över 3 kg nås maxbeloppet. Regeringen räknar med att skatteintäkterna kommer att uppgå till 1 miljard kronor nästa år och sedan dubblas året därpå.

Johanna Nylander, ansvarig för samhällsfrågor på Dataspelsbranschen, kommenterar kemikalieskatten.

Aldrig funderat på att lägre skatter ökar tillväxten i landet? Fler företag vill etablera sig här och människor får mer pengar att röra sig med. Man stimulerar ekonomin och handeln mår bättre. Staten borde istället satsa på att prioritera rätt och hålla... 21/09 Det är ju inte invandringspolitiken som kostar mer i landet. Stör mig på SD-anhängare är så jävla måna om skattpengar, men en monarkfamilj som inte gör ett skit ska få finnas kvar och leva på hur mycket skattpengar som helst eller som Jimmie Åkessons... 21/09 Haha hur ska konsollare har råd nu :D. 21/09 Du har givetvis rätt, läste för snabbt och trodde det var en allmän klagan på lönerna inom socialtjänsten istället för bidrag. Socialbidrag, eller försörjningsstöd som det egentligen heter, är en piss i Nilen om man ser till statsbudgeten. Men det här... 21/09 Huh? Bara gratis frakt till UK, eller bor du där? :) 21/09 Problem solved: PS4:a Pro bokad amazon (EU) 3890kr frifrakt! 21/09 Jag tolkar inlägget jag svarade på som att det finns folk som tror att bidragstagarna får ut bidrag motsvarande en bra civilingenjörslön. 21/09 vad är det svåra...ebay....amazon klart 21/09 Ingångslönerna inom socialtjänsterna (och liknande socionomrelaterade yrken) är idag skyhöga p.g.a att man med ljus och lykta söker efter personal, speciellt om man är man. Mina kursare (både män och kvinnor) fick alla jobb med löjligt bra löner långt... 21/09 Borde inte komplett.se också räknas som utanför Sverige? De är ju baserade i Norge 21/09
Skicka en rättelse