#Forza Horizon 3 är det bästa Forza-spelet på fem år. Det slog vi fast i vår recension i går, där spelet belönades med FZ-betyget 4 av 5. Och en nästan helt enig kritikerkår stämmer in i hyllningskören.

Arkadracingspelet har smått fantastiska snittbetyg på Metacritic och Opencritic, siter som tar fram en form av medelvärde baserat på en mängd betyg. Forza Horizon 3 har värdet 91 av 100 hos Metacritic, baserat på 54 recensioner. Bara #Inside har fått högre Metacritic-snitt i år (92/100), och med 91 delar Horizon 3 andraplatsen med #Overwatch. Hos konkurrenten Opencritic är snittvärdet 90, baserat på 37 recensionsbetyg.

Det enda betyget som egentligen sticker ut från hyllningskören är 2 av 5 från International Business Times, övriga ger omdömet bra eller varmare. Och hela 13 av de 54 recensionerna som listas av Metacritic ger högsta betyg. Här har du ett par av recensionerna:

Såvitt vi vet bygger samtliga recensioner på Xbox One-versionen av Forza Horizon 3. Spelet har stöd för Xbox Play Anywhere, vilket innebär att du får med pc-versionen när du köper spelet digitalt till Xbox One (möjligen också tvärtom), och att dina sparfiler automagiskt flyttas mellan de olika systemen.

FZ:s pc-version blev just upplåst – vi kommer berätta hur det här första fullstora Forza-spelet fungerar på dator inom kort!

Skicka en rättelse