En fördel som Oculus haft över konkurrenten HTC Vive är att prislappen för Oculus Rift är något mer beskedlig. Detta paket innehåller dock inga rörelsekänsliga kontroller, något som skeppas med HTC Vive. Tidigare rykten har indikerat att prislappen för Oculus kontrolldon skulle bli beskedliga, men en skylt i en brittisk GAME-butik kan ha avslöjat ett högre pris än väntat.

Det är Engadget-redaktören Nick Summers som har uppmärksammat skylten i en GAME-butik och lagt upp bildbevis på sitt Twitter-konto. Där kan man läsa prislappen 189,99 pund, vilket skulle motsvara en svensk prislapp på minst 2 100 kronor. I bilden syns två Touch-kontroller, vilket förhoppningsvis innebär att den saftiga prislappen ger oss en komplett uppsättning.

Om prisuppgifterna stämmer kommer ett komplett Oculus Rift-paket kosta cirka 9 000 kronor eller strax däröver, vilket skulle ge en slutnota som hamnar nära kostnaden för HTC Vive som går loss på cirka 9 500 kronor. Företaget har själva inte bekräftat de läckta uppgifterna, men sannolikhet kommer detta att avslöjas under den egna VR-konferensen Oculus Connect 3 som går av stapeln den 5-7 oktober.