För fyra år sedan fick Palmer Luckey hela världen att tro på VR igen. Nu vill han göra Donald Trump till en av världens mäktigaste män genom att finansiera smutskastningskampanjer mot Hillary Clinton.

The Daily Beast avslöjar att Luckey är en av de ekonomiska drivkrafterna bakom Nimble American, en organisation vars huvudsyfte är att sprida anti-Hillary-memes och andra virala budskap i sociala medier.

– Jag har gott om pengar. Pengar är inte mitt problem. Jag tyckte det lät som en kul grej, förklarar Luckey.

Organisationen har bland annat varit aktiv på Reddit men när de försökte äska pengar från andra Trump-supportrar, vars donationer skulle matchas av Luckey, uppstod konflikt. När det uppdagades att Luckey stod bakom kontot NimbleRichMan valde han också att radera kontot.

Nimble America agerar inte bara på internet. På deras sajt visar de också hur de fått upp en karikatyr av Hillary Clinton på en digital annonstavla i Pittsburgh. Där stod det tidigare att Luckey var "vice president" i organisationen men den informationen verkar ha tagits bort nu. Där beskrevs han också som en supporter av "Common Sense Conservative movement".

Oculus VR har än så länge inte kommenterat uppgifterna.