Med fler än 66 miljoner sålda Battlefield-spel är #Dice något av spelvärldens svar på supermakter. Och deras namn lär inte minska i värde när de lanserar #Battlefield 1 nästa månad. Andreas "axl" Axelsson, en av Dice fem grundare, berättar i en mycket läsvärd artikel på internetmuseum.se om hur det hela startade.

Det var datorer som ABC 80, C64 och Amiga som la grunden för vad som skulle komma att bli Dice. Grundarna möttes via demogruppen The Silents, där man efter en tid beslutade sig för att göra spel istället för demos (som då innebar att grupper kodade en sorts ljud- och grafikdemonstrationer, mest för att visa sin egen talang).

Beslutet att göra spel istället för demos togs under inflytandet av en osedvanligt stor dos rusdrycker i en sommarstuga i Blekinge 1989 där kärntruppen i The Silents hade träffats för att komma upp med nästa vinnande taktik. Inspirationen till det första flipperspelet, #Pinball Dreams, kom från konceptbilder som The Silents danska grafiker, Mikael Balle, hade ritat och skickat oss. Nu får det vara nog med demos sa vi. Vi ska göra spel!

Och på den vägen är det. Läs hela artieln här.