Allting började väldigt bra för #No Man's Sky, som kunde titulera sig årets största spelsläpp på Steam. Sen gick det snabbt utför och på bara några veckor tappade No Man's Sky 90% av sina spelare på PC. Tappet slutade inte där utan vi kunde senare konstatera att fler spelar Spore än No Man's Sky på Steam.

Och nu fortsätter vi med nyheter som går i moll. De senaste veckodagarna har spelet peakat på runt 2000 spelare under "rusningstid" (kvällstid). Detta kan jämföras med cirka 5000 spelare för bara några veckor sedan, eller den absoluta peaken runt lanseringen på svindlande 212 321 spelare. När detta skrivs ligger No Man's Sky på 114:e plats över mest spelade titlar på Steam.

Raset är anmärkningsvärt just för att No Man's Sky marknadsförts som ett näst intill oändligt universum med otroliga möjligheter. En beskrivning som vittnar om betydligt mer underhållande speltid än de flesta verkar ha fått ut av upplevelsen.

#Hello Games har försäkrat att detta bara är början för No Man's Sky och att mer material är på väg. Framtiden får utvisa om de planerade uppdateringarna kan vända trenden.

Källa: Tweaktown, Steamcharts.