Förra veckan skrev The Daily Beast att #Oculus Rift-grundaren Palmer Luckey gett sitt stöd Nimble America, en organisation som smutskastar Hillary Clinton med kontroversiella memes till stöd för Donald Trump.

Men att stödja den kontroversiella presidentkandidaten Trump rör upp känslor. Flera spelutvecklare har förkunnat att de pausar eller skippar stödet för Oculus Rift, däribland #Fez-studion #Polytron som skrotar Rift-stödet i sitt pusselspel #SuperHyperCube och Scruta Games som kräver att Luckey lämnar sin position hos Oculus för att fortsätta koda för Rift. #Insomniac (#Resistance, #Ratchet & Clank), med tre Rift-titlar på gång, säger i ett uttalande till Gamasutra att man tar avstånd från "hatpropaganda".

Insomniac Games condemns all forms of hate speech. While everyone has a right to express his or her political opinion, the behavior and sentiments reported do not reflect the values of our company. We are also confident that this behavior and sentiment does not reflect the values of the many Oculus employees we work with on a daily basis.

Men Palmer Luckey stödjer inte Donald Trump. Den bild av hans politiska åsikter som återgetts i medierna de senaste dagarna stämmer inte, skriver han på Facebook. Han beskriver sig själv som libertarian och tänker rösta på Libertarian Partys presidentkandidat Gary Johnson i valet i november. Vidare förklarar Luckey att han gav 10 000 dollar till Nimble America för att han gillar organisationens idéer om hur man kommunicerar med unga. Men han förnekar att det är han som ligger bakom Reddit-nicket "NimbleRichMan", som jagat donationer till Trump.

Fast Luckey talar inte sanning, menar Gideon Resnick, en av journalisterna som skrev storyn om Luckeys koppling till Nimble America. Han har e-post som, om de är äkta, visar att Palmer Luckey visst har skrivit under nicket "NimbleRichMan", skriver Motherboard. Det innebär att någon ljuger, antingen Luckey eller Resnick.

Företaget Oculus VR, som alltså gör virtual reality-hjälmen Rift, grundades av Palmer Luckey sommaren 2012. Våren 2014 köptes företaget av Facebook för 2 miljarder dollar. Facebook har inte kommenterat affären.

Jag skulle inte skriva om vissa partier, men det skulle framgå vilken värdegrund företaget har. Det är superrelevant hur en person är/tycker/tänker, ju fler likasinnade personer desto bättre kommer de anställda prestera när de jobbar med varandra det... 03/10 En modifierad sanning. Ingen vill väl anställa någon som inte fungerar ihop med andra. Varför tror du det finns anställningsintervjuer? Det handlar ju inte bara om saker som vilket parti man röstar på...t ex SD är ju hyfsat rumsrena nu för tiden, iallaf... 03/10 Så när du ska göra jobbannonser så är det viktigt för dig att påpeka att de inte röstar på t.ex. Sverigedemokraterna då eller? Eller göra en helsida annons i GP att du söker personal som enbart röstar på Sossarna, ger pengar till tiggare och att persone... 03/10 Åhnej ska den passivt aggressiva lattepappan radera mitt konto... 02/10 Om jag hade hade ett företag så skulle jag aldrig samarbeta med någon som jag tycker har konstiga/dåliga (enligt mitt tycke) åsikter. Jag skulle vilja att mitt företag skulle spegla mig som person och min ideologi, kanske inte passar alla anställda elle... 29/09 Självklart får de bestämma själva, men att hålla på yttra sig politiska saker har inget med spelutveckligen att göra. Om de ska hålla på yttra sig politiskt, gör det privat/själv, eller bli politiker. Det är som att IKEA helt plötsligt vägrar sälja en... 29/09 Vad gör du här isf? 28/09 Men då kommer det släppas till steam vr som även har stöd för oculus. 28/09 Äh, strunt. Du/ni gjorde helt rätt. Kläcker man ur sig något så korkat så ber man ju om en passande reaktion. 27/09 Vi blir regelbundet kallade både vänster, höger, feminazis, osv. Av folk som är lika övertygade om vår politiska ståndpunkt som du. Jag vet inte hur mer vi kan förklara nyhetsvärdet i detta än vi redan gjort i denna och andra trådar. Uppenbarligen engag... 27/09
Skicka en rättelse