Med två vitt skilda protagonister, Emily och Corvo, öppnar Dishonored 2 bokstavligt talat upp för olika spelarstilar och omspelningar. Vad teamet däremot inte nämnt tidigare är att berättelsen är så intrikat att du tvingas spela om actionäventyret två gånger för att över huvud taget fatta den till fullo.

– Jag tror inte att spelarna kommer att förstå Dishonored 2 förrän de har upplevt spelet två gånger, berättar spelets co-creative director Harvey Smith för VG247. Det finns så många konversationer du riskerar att missa, lore att förkovra dig i. Och så har vi berättargrepp bara genom hur miljöerna är uppbyggda.

Flera skäl till omspelning

Dessutom är det praktiskt taget omöjligt att låsa upp alla förmågor under en genomspelning. Faktum är att du inte ens kommer ha råd att köpa hälften, så mekaniskt sett finns det förstås gott om skäl till varför du ska uppleva Dishonored 2 om och om igen. Du börjar dock alltid som Emily men en bit in får du fatta beslut om huruvida du ska gå över till Corvo eller fortsätta resan i Emilys skor.

Dishonored 2 släpps den 11 november till pc, Xbox One och Playstation 4. Den senare är en av många titlar som kommer att få PS4 Pro-stöd.