Vi är vana vid att trippel-A-titlar och/eller megasuccéer så som Doom, Tomb Raider, Warcraft och Hitman plockas upp av Hollywood och tas till den vita duken – sällan med ett lyckat resultat som följd. Gör om, gör rätt.

Och kanske kan finstämda Firewatch vara just rätt väg att gå? Studion bakom spelet, Campo Santo, meddelar (via Hollywood Reporter) att de slår sina kloka huvuden ihop med filmproduktionsbolaget Good Universe för att skapa nya spel- och filmprojekt. Först ut är logiskt nog en film baserad på Firewatch.

– Det är sällan du möter en annan grupp som delar så många av dina värderingar vilket gör processen av att skapa tillsammans ännu mer spännande, säger Campo Santos Sean Vanaman och hyllar Good Universe för deras syn på berättelser.

Firewatch släpptes i våras till pc och PS4 (och alldeles nyss till Xbox One). Undertecknad hyllade spelet då det var så oerhört mänskligt. Detta parat med den bildsköna naturen och det linjära berättandet borde bädda för en film som sticker ur den AAA-härskna myllan av filmer som bygger på spel.