Tangentbordet. Ett älskat tillbehör som hängt med sen persondatorns barndom, och som kanske mer än något annat kännetecknar pc-spelandet. Men snart är dess dagar räknade, åtminstone om #Microsofts egen spågubbe kan sitt jobb.

Det är bisarrt att man på 2000-talet fortfarande jobbar med qwerty-tangentbordet, en teknik med rötterna i 1800-talet. Det säger Dave Coplin, ansvarig för att ta pulsen på framtidens teknik hos Microsoft, skriver Evening Standard.

Vi har dessa fantastiska datorer som vi i praktiken använder som att vi fortfarande lever i viktoriansk tid. Qwerty-tangentbordet är ett strålande exempel på en gammal design som tagits med till nutiden. Vi har i praktiken inte utvecklats. Vi använder fortfarande undermånlig design.

Men han spår att 1800-talsreliken inte kommer överleva så värst länge. Modern teknik som ansiktsspårning och röst- och geststyrning kommer göra tangentbordet överflödigt, säger Coplin. Han tror också att chatbottar kommer underlätta livet för den som surfar runt och exempelvis shoppar. Kroppen kommer användas mer vid vardaglig datoranvändning, tror han.

Vad tror du – kommer det komma en fullgod modern ersättare till tangentbordet inom överskådlig framtid, eller är 1800-talstekniken fortfarande stark nog att hålla sig kvar i matchen?