Nintendo överraskade de flesta av oss när de avtäckte NES Classic Mini för några månader sedan och den blev snabbt utnämnd till årets inofficiella julklapp. Förutom en lista på de 30 spel som ingår och några grundläggande funktioner fick vi inte veta så mycket mer. Vi visste att du skulle kunna emulera känslan av en typisk tjock-tv men konsolen erbjuder tre olika sätt att uppleva Super Mario Bros, Zelda och de andra klassikerna.

Formatet på den tiden var 4:3 men spelen kördes inte i exakt det pixelförhållandet, vilket gjorde att de stretchades ut något. Du kommer dock att kunna välja mellan 4:3 (med och utan CRT-filter) och i pixelperfekt ratio. Du kan också välja mellan 50 hz och 60 hz eftersom de olika standarderna användes i Europa respektive Nordamerika. Du kan uppleva en viss skillnad i kontrollresponsen om du är van vid den förstnämnda.

En del av det som gjorde de klassiska spelen så svåra var att många inte erbjöd någon sparfunktion. NES Classic Mini låter dig dock spara när och var du vill i spelet och varje spel har upp till fyra sparfiler. 80-talspurister sitter säkert och hytter med näven just nu.

Konsolen släpps den 11 november och kostar cirka 800 kronor.