I början av året överraskade John Romero oss genom att släppa en ny bana till till första #Doom, 21 år efter hans senaste bidrag. Det var hans tolkning av bossbanan E1M8 vars original skapades av Sandy Peterson och i en video berättar han om sina tankar kring designen. Han ville bland annat ha fler referenser till tidigare banor men också introducera nya gameplay-element i denna episod, såsom golvöppningar stora nog att kunna springas över men som gömmer nya delar av banan.

John Romero säger sig använda Doom-knåpandet för att värma upp sin sina kunskaper inom bandesign. Några månader efter släppet av kartan lanserade han och Adrian Carmack en Kickstarter-insamling för att finansiera utvecklingen av fps-spelet Blackroom. Det gick tyvärr inget vidare men de har lovat att återkomma med ett spelbart demo istället.

Vi tycker mest det är charmigt att Romero lirar Doom på gammeldagsvis, det vill säga utan använda musen för att titta sig omkring. Han verkar helst smiska demoner med endast tangentbord.