Striden mellan fotbollsspelen Fifa och PES är en årlig företeelse och så även i år med #Fifa 17 respektive #PES 2017. Att Fifa är mer populärt än PES är känt sedan tidigare, men nu har vi konkreta siffror på hur mycket.

Det är spelmarknadsanalytikern Daniel Ahmad som rapporterar på Twitter att PES även i år får erkänna förlust när det kommer till försäljningssiffror, i alla fall i Storbritannien. Enligt Ahmad lyckades #Fifa 17 komma upp i en försäljning på över 1,1 miljoner under lanseringsveckan, medan #PES 2017 inte ens kom upp i 50 000.

För Fifa 17:s del innebär detta att de sålt mer än 40 gånger fler spel än PES 2017, vilket är en mycket imponerande siffra.Fifa 17 slog även nyligen försäljningsrekord och hade den starkaste lanseringsveckan för ett Fifa-spel någonsin, och slog därmed det tidigare rekordet som hölls av #Fifa 13.

En bidragande faktor tros vara det faktum att flera brittiska butiker nyligen hade en utförsäljning av Playstation 4-enheter och många av dem kom paketerade med spelet.