Idag håller Google hov för ivriga teknikjournalister och prylnördar. Bland annat har de visat upp telefonerna Pixel och Pixel XL. Tyngst slår dock vr-headsetet Daydream View.

Daydream View stöds till en början av Google Pixel samt Pixel XL. Till skillnad från konkurrerande vr-headset verkar Daydream fokusera på komfort. Headsetet är byggt i tygmaterial, vilket ska göra det betydligt skönare att ha på sig än vad konkurrenterna erbjuder.

För att enklare navigera runt i den virtuella verkligheten, lanseras även Daydream Controller. Det är en fjärrkontroll som är utrustad med en pekplatta vilken låter dig styra med tummen. När du inte använder den kan du placera den i visiret. Daydream-plattformen kommer att få stöd för Google Play Movies och Photos, Streetview och Youtube. Google har även ingått samarbete med ett 50-tal utvecklare som ska producera upplevelser och spel till headsetet.

Daydream lanseras i november för 79 dollar. Om du vill veta mer om vad Google har i kikaren, sitter gänget på 99mac just nu och detaljstuderar Googles presskonferens.