Handeln med skins i #Counter-Strike: Global Offensive gillas inte av Washington State Gambling Commission, ett myndighetsorgan som ser till att lagarna om gambling efterlevs i staten Washington i USA. Myndigheten har beordrat #Valve att stoppa möjligheten att byta skins via Steam, detta eftersom det bryter mot staten Washingtons gambling-lagstiftning, menar man.

Valve har till den 14 oktober på sig att redovisa vilka åtgärder man vidtagit, annars väntar åtal.

CSGO-skins köps och säljs av tredjepartssiter och genererar illegal gambling för betydande summor, menar granskningsorganet. Man kontaktade Valve redan i februari i år för att granska om skins användes för illegal gambling, skriver man i ett utlåtande. Man har inte sett någon minsking av handeln sedan dess, och man menar att plattformen Steam används för denna. Gambling-siten CSGO Lounge ska ha dragit in 1 miljard dollar på skin-gambling mellan 1 januari och 1 augusti i år, menar man.

Men Valve menar att man redan gjort det man ska. Företaget hänvisar till ett uttalande man gjorde i somras, där man förklarade att man inte har någonting med dessa gambling-siter att göra och att man definitivt inte tjänar några pengar på deras verksamhet. Valves Doug Lombardi säger till PC Gamer att man uppmanat 40 såna här siter att upphöra med verksamheten.