Det är ett hårt liv att vara graffitikonstnär i Counter-Strike: Global Offensive.

På den inte så gamla goda tiden kunde vem som helst lägga till egna bilder och spraya dem lite varstans i Counter-Strike. Detta missbrukades såklart så när #Counter-Strike: Global Offensive lanserades valde Valve att inte inkludera funktionen. I den senaste uppdateringen dök möjligheten att spraya graffiti upp igen men nu med en prislapp.

Varje spray kan dessutom bara användas 50 gånger, sedan måste du köpa nya laddningar. Spraymönster kan du få på tre sätt. De delas ut i gratis weekly drops och lådor med community-skapade sprays kan köpas, vilket ger upphovsmännen en del av intäkterna. Det tredje sättet är att köpa individuella sprays från Steam Market.

Det finns två sorters graffiti, en- och flerfärgade. De monokroma finns i de veckovisa gratislådorna medan de med flera färger endast går att få i community-lådorna eller via Steam Market. Båda varianterna kan såklart säljas och köpas via marknaden.

@conthox: Jösses amalia vad mycket skit o sant jag skrivit på fyllan hahaha 14/08 @conthox: För att fylle inlägg är roliga :P 10/11 Åh alltid lika härliga valve. Såg ser här hända i yf2 och dota2 så är väl cs tur nu att förändras. Aldrig förstått folk som nöstintill tillber gabe o valve. Inte nog med att dom försöker monopolisera spelhandeln genom steam. Att se hur dom tar bra spelo... 08/10 Jag kan förstå att de som har växt upp med att saker som var gratis nu kostar tycker det är sämre, men sedan så är det väl inte helt konstigt att utvecklarna vill ha pengar för det som de gör. Att inte sprayerna är helt fria som förr har inte bara med... 08/10 Aaah CS 1.6. Tiden när man gick runt ett hörn och verkligen inte visste alls vad man skulle få se sprayat på väggen. :D 08/10 Visst det är lätt o fösvara när man sitter i mammas källare o gnäller LOL eller stjäl mamas kreditkort för att stjäla lite sprej lol 08/10 Min attityd kring saker som detta är inte konstigt alls, innan var det gratis och det var fritt. Det var bättre... och det är en åsikt. Jag spelar inte ens csgo så, för det är exakt som cs16 och det har jag spelat "klart" kan man säga... Det som gör csg... 08/10 Tycker det å ena sidan finns logiska och bra monetiseringar, och sedan finns det sådana här exempel. 07/10 Snart byter CS genre från "Actionshooter" till "Economic Managementshooter" 07/10 Löjligt hur stötta folk blir, skit i att köpa funktionen bara. Om kostnaden för den lever kvar så finns det ett intresse för köp. Bra affärsidé. 07/10
Skicka en rättelse