FZ recenserade #Mafia 3 i dag, och omdömeet blev ett bitvis kul spel men med en del bekymmer. När undertecknad som hastigast testade spelet med ett Geforce GTX 1080 stod det snabbt klart att det är brutalt krävande.

Det bekräftas i afton av Sweclockers prestandatest. Man har testat spelet med ett stort antal grafikkort, och en snabb summering är att det inte går att få högt bildflyt med dagens grafikkort. En annan snabb summering är att det är uselt optimerat.

Med Geforce Titan X - marknadens snabbaste konsumentgrafikkort, med en prislapp på 13 000 kronor - får de ut ett snitt på 59 bilder/sekund i upplösningen 1 920 x 1 080 med grafiken på max. I lite mer utförliga tester med de mer normalt prissatta korten Geforce GTX 1060 och Radeon RX 480 ser det också dystert ut: 1080-kortet når visserligen 65 fps i 1080p-upplösningen, men bara om du drar ner grafikreglagen till "Low". För RX 480 hjälper inte ens det - kortet snittar 53 fps med nämnda inställningar.

Så här säger testredaktörerna:

Den senaste inkarnationen av Mafia är inte särskilt fult, det kan till och med vara riktigt vackert under vissa sekvenser. Spelets grafiska kvalitéer återspeglar sig dock inte i prestandan som krävs för att driva runt spelet, där även riktigt svindyra grafikkort har svårt att hålla ångan uppe med allt ögongodis aktiverat.

Trösten är att spelet trots allt ser helt okej ut på "Low"-inställningarna. Alternativt att det verkar flyta stabilt på konsol, vilket kanske inte är en så dum version att snegla på med tanke på hur pc-versionen presterar.

Crysis är inte snyggt längre, Crysis 3 månne. Inte Crysis dock. 12/10 Pinsamt, ett sprojlarns nytt spel som grafiskt sätt lätt kan jämföras med ett flera år gammalt spel :P Samtidigt som man behöver NASA:s moderdator för att spela det 11/10 Precis så. 11/10 Gör som jag. Sätt reflection på low och den andra inställningen under (volumetric effects)på low. Allt annat som shadows, AO och AA kan vara kvar på high. Därefter installerar ni ett sweetfx preset som tar bort ALLT blurr och justerar färgerna. Mitt Maf... 11/10 Det var nog inte riktigt så han menade, jag tolkade det som att det är fruktansvärt krävande, av ingen anledning över huvud taget, endast dåligt optimering, Crysis är ju fortfarande hur snyggt som helst, alltså befogat krävande :P Men jag kan ha fel... 11/10 Tycker spelet ser ut att vara par år för sent och inte vidare kul, sen att dom inte kan koda rätt gör det ju bara värre. 11/10 vilka jävla träskallar .. spelets utseende motiverar knappt ett gtx 680 ..och isf ska det flyta i stabila 60fps i 1080p. .. Så fult och knappt spelbart med ett 1080.. okej. 11/10 Att köpa mobilspel är ju lite som att betala för att stoppa ner handen i ett stort svart hål och hoppas hitta något som inte stinker. Så jämfört med det är det ju förhållandevis ett säkert kort att köpa ett AAA-spel oavsett hur slutprodukten ser ut. Men... 11/10 Bäst vore om folk köper bra spel (oavsett vad de kostar att göra), så att man betalar för faktisk kvalitet istället för förväntningar och förhandslöften. Det kräver visserligen att man inväntar omdömen innan man halar fram betalkortet, men om resultatet... 11/10 Förr, innan de nyare generationernas konsoler kom och förpestade spelbranschen, var det mer regel än undantag att inte kunna maxa nya spel förrän det kommit lite fetare kort. Och ja, det är önskvärt, då det driver hårdvaruutvecklingen framåt. 11/10
Skicka en rättelse