John Carmack är en legend i spelbranschen. Hans arbete på #id Software satte dem i ständig framkant på den grafiska fronten och han har alltid gillat en programmeringsutmaning. Därför är det inte så märkligt när han vurmar för utveckling mot mobiltelefoner.

Under sitt avslutningstal på Oculus Connect (sammanfattat av Gamesindustry) menade han att mobiler är framtiden för virtual reality. VR på datorer kommer vara den kreativa lekstugan men i slutändan kommer det inte att handla om att höja ribban för prestandan utan sänka den vad det gäller tillgänglighet. Han gör en liknelse till den gamla tidens utveckling mot till exempel den första Xboxen och Gamecube, teknik som idag trumfas av beräkningskraften i en smartphone flera gånger om.

Han sa också att många VR-utvecklare förlitar sig på nyhetens behag vad det gäller virtual reality. Han riktar en särskild känga mot långa laddningstider som han menar måste ligga under 20 sekunder. Många behöver också se över sitt gränssnitt och fler borde överväga röststyrning som alternativ.

Du kan se hela hans snack i filmen nedan.