Xbox One sålde bättre än Playstation 4 i både USA och Storbritannien förra månaden. Det är tredje månaden i rad som PS4:an får se sig slagen av #Microsofts maskin i USA, uppger NPD Group enligt IGN. Krysslådan har också spöat PS4:an på den brittiska markanden tre månader i rad, uppger GfK Entertainment UK.

Xbox-försäljningen ska ha ökat med 1 000 procent i Storbritannien när den nya modellen Xbox One S lanserades i augusti, skriver IGN. Men tydligen gjorde krysslådan bra ifrån sig redan innan dess.

Också #Sony lanserade ny konsol nyligen: en mindre Playstation 4, men utan tilläggsnamnet "Slim" och med ungefär samma specifikationer som den gamla modellen. Man släpper den kraftfullare modellen Playstation 4 Pro den 10 november – det är inte omöjligt att försäljningssiffrorna påverkas av att folk inväntar PS4 Pro.

PS4 Pro släpps i november.

I maj berättade Sony att man sålt 40 miljoner PS4-konsoler. Microsoft har inte släppt några säljsiffror för Xbox One på knappt två år, då 10 miljoner enheter hade gått åt. En EA-medarbetare spekulerade i januari i år kring att det fanns 18-19 miljoner Xbox One på marknaden, vilket om uppgiften stämmer skulle betyda att det då fanns ungefär hälften så många Xbox One ute som antalet PS4:or. För konkurrensens skull vore det förstås bra med lite mer balans där.

Xbox-chefen Phil Spencer sa häromveckan att Microsofts initiiala mål var att sälja 200 miljoner Xbox One-konsoler. En enorm siffra – Playstation 2 har sålts i ca 155 miljoner exemplar. Strategin var att få folk att köpa den inte bara för dess spel, utan också för att ha den som medienav kring teven. En PR-strategi som gick sådär, men den senaste tidens siffror visar att Microsoft nu är på rätt spår.