När #Shadow Warrior 2 släpptes häromdagen så var det helt utan skydd för piratkopiering. Detta för att utvecklarna #Flying Wild Hog tycker att DRM är slöseri med tid. Krzysztof Narkowicz skriver på Steam-forumet:

"We don't support piracy, but currently there isn't a good way to stop it without hurting our customers. Denuvo means we would have to spend money for making a worse version for our legit customers. It's like this FBI warning screen on legit movies."

Istället för att lägga pengar på en licens av det i piratkretsar ökända Denuvo-skyddet så har slantarna istället gått till utvecklingen av själva spelet. I en intervju med Kotaku förklarar Narkowicz vidare att DRM även måste implementeras och testas grundligt, vilket också kräver resurser som kommer till bättre nytta i själva spelutvecklingen.

Kanske är det här ett polskt resonemang? Flying Wild Hog är därifrån, precis som #CD Projekt som också är kända för att köra DRM-fritt.

FWH är en kompetent spelutvecklare. Har precis testat det, och det är riktigt bra, precis som deras tidigare spel. De vet vad de sysslar med, och att anta samma affärsmodell som CDPR är inte fel på något sätt. 23/10 So what? Har man inte pengarna över så ska man väl inte köpa spelet från första början. 22/10 Betyder inte att alla vet om det ändå. Men skit samma.Var ju så att det togs ju upp att summan spelet kostar har alla råd med, men det är inte alla som har 500kr eller mer över varje månad. 21/10 Helt rätt, till och med Denuvo har knäckts till slut. Bra utvecklare + GOG / DRM-fritt = Bra skit GOG leder helt klart vägen vad det gäller DRM-fria spel. Undersökningar som dom gjort visar också att majoriteten av de spel som läggs upp är sånt som haft... 17/10 Tack för tipset! Såg att det finns en Redux version som kör samma motor som SW2, så det blev ett köp :) 17/10 Missa inte utvecklarnas tidigare spel "Hard Reset". Riktigt bra. 16/10 Den liberala no-questions-asked-policyn har funnits i typ 1,5 år. Och de godkänner alla returer bara man spelat mindre än 2 timmar och det gått max 14 dar sen köpet. En refund tar max ett par dagar. Vad har att en del har ont om pengar i slutet av månad... 16/10 Dock går inte steam returpolicy funnits så länge (så alla vet inte om det, samt ska ju steam godkänna returen) och sen har inte alla gott om pengar i slutet av månaden. 16/10 1up på den :) 16/10 All DRM är skit utan undantag. Och det smakar väldigt bittert när kopieringsskydden slutar fungera och man "tvingas" ladda ner cracks för att kunna ens spela helt lagligt förvärvade spel. 16/10
Skicka en rättelse