Metallica var på väg att bli spel i mitten av 00-talet. #Black Rock Studio tänkte sig att göra ett postapokalyptiskt racing/äventyr med Newstead, Ulrich och de andra i huvudrollen. Och kanske även lite musik. Spelet skulle komma till konsoler, bland annat Playstation 2, och det följde med en trailer (se nedan) i vissa utgåvor av skivan St Anger.

Men något spel blev det aldrig. Både projektet och utvecklaren lades ner, men nu har en tidig gameplay-film letat sig ut på nätet, skriver Kotaku. Enligt filmen skulle spelet ha hetat Damage Inc. och handlat om strider med och mot fordon.

Kotaku bjussar också på en lass konceptbilder. Bilderna, gjorda av britten Calum Alexander Watt, andas lite Mad Max och skvallrar om fin kreativitet hos de som tager vad de haver, vilket man nödgas göra när apokalypsen kikat förbi.

Den här Metallica-titlen lär du aldrig få spela. Men du hittar dem i #Guitar Hero: Metallica och en del andra musiktitlar. Gossarna är numera så moderna att de låter sin musik finnas på streamingtjänster som Spotify. Fräscht!