Recensionsembargot för #Battlefield 1 lyfte klockan 12 i dag, och FZ slängde då upp en första recension av spelet. Men eftersom spelet släpps för en större grupp människor först i morgon (till de som köpt digital deluxe-utgåvan) väntar vi med att sätta ett betyg tills vi hunnit spela det under hård belastning. Betyget kommer därför senare i veckan.

En rad andra speltyckare har dock betygsatt Battlefield 1 direkt. Det samlade mottagandet är riktigt varmt. Hos Metacritic ligger snittet (en sammanlagd poäng som räknas fram genom att Metacritic samlar in och översätter recensionsbetyg till en 100-skala) för närvarande på 90/100 för pc-versionen (fem recensioner) och 83/100 för Xbox One-versionen (12 recensioner). PS4-versionen har för få recensioner för att få ett snittbetyg där. Hos konkurrenten Opencritic.com snittar spelet 86/100 efter ett 20-tal recensioner.

Värt att notera är att vi ännu inte sett någon som förärat Battlefield 1 högsta betyg, trots att flera antyder att det är ett av de bästa Battlefield-spelen. Å andra sidan är 4/5 och 8/10 de lägsta betygen så här långt, så snittet lär ändå inte bli lågt.

Här är en handfull recensioner: