Igår släpptes #Battlefield 1 för de som betalat extra för Early Enlister-utgåvan och nu, ett dygn senare, visar statistiken vilken plattform som är mest populär. Sajten P-Stats följer en rad multiplayertitlar och har precis publicerat sina första siffror.

Xbox One-spelarna leder för närvarande med en peak det senaste dygnet på 124 684 spelare. Playstation 4 kommer på god andraplats med sina 94 229 spelare medan pc-soldaterna bara kan räknas till 64 575 stycken.

Räknat till antal aktiva spelare just nu leder PS4 med närmare 31 000, följt av Xbox One på 25 500 och pc strax under 24 000 så där är skillnaderna inte lika stora. Det ska också bli intressant att följa hur siffrorna kommer att justeras på fredag när standarversionen släpps, pc-spelare är vanare att betala mindre för sina spel och är därför inte lika benägna att punga ut för tidig access.

Notera dock att detta inte är officiella siffror utan insamlade av tredjepart.

Nä men nu använder ju flygplanen samma mekanik som battlefront, enda skillnaden där är att de ser annorlunda ut. På marken skiljer det sig lite mer när vapnen faktiskt kan träffa det man siktar på lite oftare och man har magasin. Utöver det så skiljer... 22/10 Håller med om att genre spelar stor roll. Spelar exempelvis Dark Souls 3, Witcher 3, Rise of, Batman m.m med DS4, tangentbord och mus funkar inte alls för mig där. Däremot när det kommer till fps, som jag utgår från att vi talar om, så suger handkontrol... 22/10 Jag spelar ju uteslutande på ps4 numera, enda som rullar på pcn är wow. Handkontroll är jobbigt, och var för mig en stor inlärningskurva. Har spelat fps på dator sedan wolfenstein 3D, så har hängt med en stund. Men det är just enkelheten i att ps4:an... 20/10 Troll Detta kan inte vara seriöst ;) 20/10 Hur spelar du RTS med handkontroll? Och varför är inte konsol med och tampas i någon e-sport av rang? Måste bero på den dåliga precisionen man får med handkontroll. För övrigt har jag knappt rört min PC på senaste tiden. Jag har nästan uteslutande spela... 20/10 Spendera pengar på något som flyter som en powerpoint presentation på medelhöga inställningar är väl upp till var och än om man accepterar. Va ska du med 4k upplösning till när grafikinställningarna är så pass lågt satta? Hög upplösning i all ära men... 20/10 Lycka till att utnyttja din 4K tv på din fjantiga lilla konsol! ;) 20/10 Beror på vilken genre av spel man ämnar spela. Båda har sina svagheter respektive styrkor. Finns spel jag hellre spelar med mus+tangent och det finns spel jag hellre spelar med handkontroller. Jag utesluter inte den ena eller den andre som underlägsen.... 20/10 Jag har allt från playseats till rattar och plastinstrument till sköna gamingfotöljer, 5.1 ljud och 65" 4k tv....sitt ni där med erat lysande chassi och mekaniska tangentbord, kisandes på en 24" om ni vill. Men sluta gnäll på oss som vill spendera penga... 19/10 Tja det är väl ett moment 22 läge. Nästan inga storbudget spel idag görs primärt eller enbart för PC. Shit. typ nästan ingan storspel idag görs primärt till någon platform längre. Ganska svårt då att veta om riktigt bra PC-exklusiva storbudget spel skul... 19/10
Skicka en rättelse