Den svenska spelutvecklaren Dice har växt allt mer de senaste åren och det ser inte ut som att det kommer stanna av inom en överskådlig framtid.

I alla fall inte om man ska tro företagets årsredovisning, som visar att Dice omsatte 1 177 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret. Jämfört med tidigare år är det en ökning på hela 28 procent och intäkterna har nästan fördubblats det senaste året, enligt DI Digital.

Dice har idag cirka 700 anställda, vilket gör dem till den näst största arbetsgivaren i den svenska spelbranschen, efter King.

Den ökade siffran har troligen bland annat att göra med släppet av #Star Wars: Battlefront och i år har Dice stora förhoppningar på #Mirror's Edge: Catalyst och såklart kommande #Battlefield 1. Utvecklaren förväntar sig att Battlefield 1 ska sälja minst 15 miljoner exemplar på ett år, vilket skulle innebära minst 9 miljarder i intäkter.

65 584 tkr bokslut 2016-03 22/10 Naturligtvis menar jag förboka innan det har dykt upp recensioner av slutprodukten. Men det antog jag att alla fattade. -är det det ett spel som inte har recensionsembargo och har fått bra kritik så ser jag inget problem med att förboka det typ dagen... 21/10 Menar du förboka när ett spel utannonseras eller tre dagar innan release? Eller gör du ingen skillnad på dom? 21/10 "Utvecklaren förväntar sig att Battlefield 1 ska sälja minst 15 miljoner exemplar på ett år, vilket skulle innebära minst 9 miljarder i intäkter." Fast så kan man inte räkna alls... 9 miljarder intäkter motsvarar att utvecklarna skulle få 600 SEK per... 21/10 /Rantmode Problemet kallas "Season Pass" och "Premium" modeller. -alltså DLC som man förköper. DLC är inget ont i sig, OM utveklarna/utgivaren skulle tänka såhär " eyyy grabbar. spel X sålde ju bra asså, och folk gillar vårat IP fortfarande, vi kanske... 21/10 För King och deras copy+paste skit kräver ju verkligen arbetare.. 21/10 Kul. Snyggt jobbat, Dice. :) 21/10 Det är väl mera tanken på att köpa season pass som är jobbigt med tanke på att det kostar lika mycket som spelet. Jag personligen har inget emot att betala för dlc, dock så föredrar jag att köpa det styckvis när det släpps så slipper jag ligga ute med... 21/10 Äntligen någon som fattar :) Ska man gå på bio och täcka upp lika mycket tid så får du lägga ut minst 30 000 kr om man räknar på filmer som är 2 timmar lång och att biljetterna i underkant kostar 120 kr st :) Du får ju dessutom mer innehåll i dagens DLC... 21/10 Kortlek: 20kr 21/10
Skicka en rättelse