#Nintendos nästa konsol heter Switch, berättade företaget i går. Det blir en hybrid av bärbart och stationärt, med löstagbara gamepads vid namn Joy-Con som fiffigt nog kan delas i två för att spela lokal multiplayer med en vän. Därmed slår Nintendo ihop två olika typer av spelande, och kan dessutom koncentrera sina utvecklingsresurser till en enda maskin. Det lär betyda att det går snabbare att fortsätta serier som Super Mario, Zelda och Metroid Prime.

Med Switch fortsätter Nintendo alltså att gå sin egen väg i konsolvärlden, istället för att slåss mot #Sonys och #Microsofts allt annat än nyskapande PS4 och Xbox One. Det är en strategi som både skördat stora framgångar (+100 miljoner sålda Wii) och som inte alls funkat (13 miljoner sålda Wii U).

Då är frågan – tror du Nintendo Switch har vad som krävs för att göra succé, eller riskerar den att göra fiasko?

Det är det här som folk missar när man pratar om Nintendo, NES var egentligen deras största succé, allt därefter (förutom Wii) har sålt mindre än föregående generation. Men saken är den att många av deras spel har blivit bättre efter åren. Många prisar... 24/10 Nintendos strohetstid dog för längesedan. Kommer aldrig bli som 1992 med Super nintendot och dess makalösa succé. Spel som Zelda - A link to the past, Super Mario world och Super Metroid kommer aldrig överträffas. Någonsin. Inga spel kommer ens i närhet... 23/10 Samtidigt tror jag även att barnfamiljerna börjar bli trötta på allt "nytt" som kommer. Barn idag har ju surfplattor, mobiler, konsoler, datorer, 1 miljard Skylanders, 1 miljard Disney Infinity, 1 miljard Amiibos, 1 miljard Lego Dimensions m.m. Tror för... 23/10 Jim Sterling sa det om Mafia 3 att konsoler är på väg ut bara p.g.a. av att den enda anledningen till att konsoler har varit starka är för att de är enkla att ha att göra med, Mafia 3 tog honom tydligen 2 dagar innan han fick igång det för att den skull... 23/10 Ja ett nytt 2D metroid och det är köp omedelbart men jag tror att Nintendo har tappat Metroid spåret helt. De har inte släppt ett nytt 2D spel sedan 2004 och senaste Prime kom 2007. Jag menar det är t.o.m. 6 år sedan skiten Other M kom... Vi får hoppas... 23/10 http://letsplayvideogames.com/2016/10/a-deep-dive-on-lpvgs-nintendo-switch-reports-and-info/ Några fler pusselbitar kan man kanske få från denna sida. Hoppas bara inte batteritid på 3 timmar stämmer. 23/10 Portabelt Skyrim bäddar ju för ett visst intresse. 23/10 Nintendo själva tror ju inte på switch. Detta är alltså deras comeback? och den kommer i mars? Min inställning är denna: ett företag med kniven mot strupen måste ju sätta landningen. Avtäckandet av switch var ju det närmaste antiklimax man kan komma.... 23/10 Det är väldigt lätt att ta i när man spekulerar kring detta. Men jag -tror- att den kommer sälja bra. Kollar man på hajpen just nu så pekar allt mot en bra release. Det hela handlar om hur den presterar, inte grafisk eller hårdvarumässigt, utan spel,... 23/10 Man vet att fysiska Wii U-spel inte är kompatibla eftersom Switch inte har en optisk läsare. Fysiska 3DS-spel är inte heller kompatibla eftersom korten har annan storlek. Digitala spel är sannolikt inte kompatibla eftersom processorerna är helt olika.... 22/10
Skicka en rättelse