Igår teknikanalyserade vi Nintendos nya konsol Switch och hoppades lite smått på en eventuellt bakåtkompabilitet med 3DS-kassetter. Detta då Switch blir den första stationära (nåväl) konsolen sedan Nintendo 64 att använda just kassetter, och att det dessutom vankas samma typ kassetter som till 3DS fast av tjockare typ.

Men alla eventuella drömmar om sådan bakåtkompabilitet har #Nintendo nu krossat genom att prata med ett antal olika medier, däribland Polygon. Meddelandet är kort och gott att Switch inte är bakåtkompatibel med varken 3DS eller Wii U. Det sägs dock inget om digitala nedladdningar.

Tack till Gascogne för detta #nyhetstips!
Dom sa att DS skulle samexistera med GameBoy-serien back in the day också, men DS hade fullt stöd för GBA-spel (detta visade sig för övrigt mer eller mindre vara en lögn då GameBoy-serien försvann ganska fort när DS kom). 24/10 Är väl knappast något som borde förvåna när Nintendo själva hela tiden sagt att "NX will co-exist with Wii U and the 3DS". Varför skulle då Switch/NX vara bakåtkompatibel? Då skulle den ju vara en ersättare och inte en del i ekosystemet. 24/10 ser ut som en svensk raggare på den bilden :D 24/10 Bara den vertikala upplösningen är mer än 480 pixlar så kan man ju bara visa båda på samma skärm. precis som ds-spelet Phoenix wright på wii. Problemet är väl om den saknar touch. 23/10 Bra, förstår inte varför FZ måste vinkla det här till en tråkig nyhet. Hade den varit bakåtkompatibel så hade Nintendo fått kompromissa och göra enheten ännu dyrare. Om jag vill spela 3ds spel så gör jag det på Nintendo 3ds. 23/10 Svarar nej på alla frågorna. Framför allt den med pokemon. 23/10 Om inte de nya spelen och utbudet blir bra kommer switch att floppa precis som wii-u eller har nintendo ett ess i rockärmen? 23/10 Skillnaden är att din kommentar är spekulation utifrån skillnad i kassettstorlek medans detta är ett uttalande från Nintendo som verifierar rykten. Dessutom så har det i många fall av Nintendos kassettbaserade enheter kommit en typ av konverterare som... 23/10 För de har det nästan alltid numera. Du kan spela dina DS-spel på 3DSen och du kan spela dina Wii-spel på WiiUn och gamecube-spel på Wiin och GBA-spel på DSn osv 23/10 Jo, det fanns dock vissa adaptrar som lät dig spela äldre spel också, t.ex. Super Game Boy som lät dig spela Gameboy-spel på SNES och även tredjepartshårdvara som lät dig spela NES på din SNES (så dom är väl lite gråzon i detta fallet kan man tycka).... 23/10
Skicka en rättelse