Ett par dagar efter den skarpa releasen talar statistiken sitt tydliga språk.

När vi rapporterade om vilka plattformar som var populärast att spela #Battlefield 1 på dygnet efter att förbokare släppts in i spelet hamnade pc efter både Xbox One och Playstation 4. Många menade då att datoranhängare är vana vid billigare spel och därför inte var villiga att betala de extra hundralapparna som gav tre dagars försprång på slagfältet. Nu, tre dagar efter den skarpa releasen, ser dock statistiken nästan likadan ut.

Enligt sajten P-Stats, som samlar in information kring en rad olika multiplayerspel, ligger pc-spelarna fortfarande på en tredjeplats. Som mest spelade drygt 184 400 stycken personer Battlefield 1 på dator det senaste dygnet. På andraplats hittas Xbox One som lockade strax under 277 300 soldater. Playstation 4 tog en övertygande förstaplats med sina 366 600 spelare.

Det ger en totalsiffra på drygt cirka 828 300 spelare det senaste dygnet, något som går att jämföra med #Dota 2 som är det mest lirade spelet på Steam med sina 1 141 200 moba-fans. #Counter-Strike: Global Offensive tog en andraplats på cirka 661 980 spelare.

Precis.... 25/10 Que? 25/10 Ja,det som behövs är bara att du har fingrar och händer..... 24/10 Hahaha det hade jag helt glömt xD så går det när man tar på sig bostalgibrillorna :) minns när man lirade det med polarna, blev sugen nu men förmodligen dåligt med folk som spelar det efter ea lagt ner servrarna :/ ajja gamla bf spelen var alla speciell... 24/10 ...för att jämföra spel idag med spel förr så måste du också väga in vad det hade att slåss mot. Med samma retorik så är ju gamla klassiska sportbilar ren skit och värdelösa idag eftersom jämfört med de tekniska vidunder som finns idag förlorar på alla... 24/10 Det var faktiskt inte bättre förr, spelade BF2 för nåt år sen, vi var ett gäng som spelade förr och skulle göra ett återbesök, men det var fan ospelbart, där snackar vi dålig nätkod. Du kommer säkert ihåg hur man var tvungen att flyga in TV missilier 3... 24/10 Det där är ett stort frågetecken för mig. Visst, jag har inte köpt det själv, än, men om/när jag gör det så kommer det såklart vara på PC. Har vi PC-spelare blivit mer svårflörtade, eller har folk faktiskt gått över till konsol? 24/10 Mer spel att välja på PC och så tror jag att siffran är annorlunda dessutom om man skulle räkna bort usa. där många är för dumma för att ha gaming pc. MAn ska bara lägga in skivan och trycka på start, otroligt att vissa ens klarar av detta med patchande... 24/10 För min del känns det helt handikappat att spela FPS på konsol. BF1 på PC alla gånger om! 24/10 Själv har jag tröttnat rejält med Battlefield, då det blivit en franchise som bara mjölkas och mjölkas. Dom första två spelen var suveränt bra, särskilt då man kunde köra med mods och skapa egna banor. Men nuförtiden är BF bara en konsumptionsvara som... 24/10
Skicka en rättelse