När vi rapporterade om vilka plattformar som var populärast att spela #Battlefield 1 på dygnet efter att förbokare släppts in i spelet hamnade pc efter både Xbox One och Playstation 4. Många menade då att datoranhängare är vana vid billigare spel och därför inte var villiga att betala de extra hundralapparna som gav tre dagars försprång på slagfältet. Nu, tre dagar efter den skarpa releasen, ser dock statistiken nästan likadan ut.

Enligt sajten P-Stats, som samlar in information kring en rad olika multiplayerspel, ligger pc-spelarna fortfarande på en tredjeplats. Som mest spelade drygt 184 400 stycken personer Battlefield 1 på dator det senaste dygnet. På andraplats hittas Xbox One som lockade strax under 277 300 soldater. Playstation 4 tog en övertygande förstaplats med sina 366 600 spelare.

Det ger en totalsiffra på drygt cirka 828 300 spelare det senaste dygnet, något som går att jämföra med #Dota 2 som är det mest lirade spelet på Steam med sina 1 141 200 moba-fans. #Counter-Strike: Global Offensive tog en andraplats på cirka 661 980 spelare.