Bilar, speldemos, filmtrailers och en ost- eller skinkbit i charken – saker som ger ett gratis smakprov innan man beslutar om köp. Men viss butiker hos den brittiska kedjan Game tar betalt för att låta folk prova PSVR.

Game-butiken i Bromley i sydvästra London vill "bara" ha 5 pund (55 kronor) för 10 minuters testning. Om man lyxar till det och kör en 30-minutersperiod blir man 165 kronor lättare. Även Game i Brighton uppmanar besökarna att boka upp sig för att test PSVR, men man skyltar inte med några priser.

Om PSVR-upplevelsen blir så indragande att du köper en dras testkostnaden av från priset, skriver VG247.com. Sympatiskt.

Slutligen: att ta betalt för att testa PSVR är helt och hållet Game-butikernas initiativ, Sony har ingenting med saken att göra. Vi har inte sett några rapporter om att svenska butiker tar betalt för PSVR-testning. Vet du någon som gör det? Upplys oss i kommentarerna.

Visst att det suger att någon fått för sig att ta betalt, och just för VR. Men som sagt, jag tror det finns ovanligt många problem här: 1) Grejorna är en del ömtåliga 2) VR är nytt och folk vill testa. Jag har iaf en ~10 pers i min kompiskrets som testa... 29/10 aha okej, ja det e inte så lätt o ha koll då jag bojkottar båda kedjorna sedan måånga år tebaks. :p 25/10 Gamestop har inte gått i konkurs, verkar snarare som tvärtom (fler butiker öppnas). Game har gjort en rekonstruktion och stängt ner flera länders butiker, t.ex. Sveriges butiker. 25/10 Set sail for fail! 25/10 Det var väl GameSTOP? 25/10 Gick inte Game i konkurs ? 25/10 Alla dessa friåkare har faktiskt också ett syfte. De sprider kännedom om produkten. Och om Sony eller game känner att den här psvr prylen måste demas för att kunna sälja bra, så ska väl de stå för det? Händer ju hela tiden att tillverkaren skickar ut... 25/10 Förstår dom på sätt och vis fast jag tycker det är dålig stil. Gå på vilken spelbutik som helst som har konsoler, spel och VR för "demo" så är dom upptagna 93,7% av tiden av människor som antingen har produkten redan hemma eller inte har intentionen att... 25/10 Tycker Sony (och andra) borde förbjuda att de tar betalt för att testa det med hot om att de inte får sälja en enda PSVR hjälm. Sjukt fult att ta betalt för det. 25/10 Det verkar som det bara är jag å en till här som tycker det är ok att ta betalt. Har iofs aldrig varit på en sån här testning men jag kan tro att det kommer en massa folk som inte har en tanke om att köpa VR. Jag t.ex. vill väldigt gärna testa men komme... 25/10
Skicka en rättelse