Tidigare i år fick Blizzard en rad servrar som körde den ursprungliga versionen av World of Warcraft nedstängda. Fansen blev såklart upprörda men samtidigt hoppfulla då studion några veckor senare bjöd in folket bakom servrarna. De ska ha suttit och snackat i flera timmar med bland annat Blizzard-chefen Mike Morhaime och game director Tom Chilton.

Blizzard är dock inte redo att annonsera något kring eventuella vaniljservrar för World of Warcraft än och kommer heller inte göra så på Blizzcon om några veckor. Via en så kallad "blue post" på det officiella forumet förklarar man att det fortfarande diskuteras men att all fokus ligger just nu på att följa upp lanseringen av Legion.

Hey everyone,

We’ve seen some talk among the community that you might be expecting to hear some news on legacy servers at BlizzCon, and we just wanted to take a moment to let you know that while we’re still discussing the possibility, we won’t have any updates to share on that until after the show.

These past few months we’ve been laser-focused on the launch of Legion and getting Patch 7.1: Return to Karazhan ready to go (it’s almost here!), as well as prepping for BlizzCon—which is always a huge undertaking itself. You’ve heard us say that the launch of Legion was just the beginning of the story we want to tell in this expansion. What we will focus on at BlizzCon is how the team is committed to making sure we bring you a steady stream of content going forward, and we can’t wait to share what’s next for Legion.

Thanks for your patience, and we’ll see you at BlizzCon.

-J. Allen Brack and the World of Warcraft development team

Hade vart så mäktigt att få komma tillbaka, wow är fortfarande bra men det var sjuktligt mycket mer RPG förr innan alla casuals äckel kom och whina sönder allt! 25/10 Rätt säker om Blizzard skulle öppna en legacy server så skulle priset hamna på vad retail ligger på. Kan vara så att alla dessa som skriver under att de kan tänka sig betala för legacy server i månaden är sugna att betala 120 kr i månaden men jag tror... 25/10 För min del beror det på priset, om det skulle kosta fullpris som idag så skulle jag inte göra det, men för 30-50kr kan jag absolut göra det. Men det beror också på hur de implementerar det, en vanilla server skulle jag aldrig orka med. 40man raids är... 25/10 Bara för du kryssar i att du kan tänka dig betala för en vanilla sever så betyder det inte att du kommer göra. Kan garantera att ett flertal som sagt att de kan tänka sig göra det inte kommer göra det. 25/10 I egenskap av någon som aldrig varit engagerad i det gameplay WoW erbjuder hade jag varit nöjd om jag fick gå tillbaks till pre-Cataclysm-spelvärlden. 25/10 Undersökningar har gjorts på de som spelade och en väldigt stor del säger att de faktiskt skulle betala, inklusive jag själv. Att få stabila servrar och Blizzard-polish är för många värt en slant i månaden. 25/10 Om Blizzard någon gång sätter upp vanilla-servrar så hoppas jag fasen att det är exakt samma mjukvara på alla plan så att folk äntligen kan inse att det inte var bättre förr. Spelet är ju förbättrat, förenklat och omdesignat på så otroligt många sätt... 25/10 Svara Nej på frågan om jag skulle vilja köra Vanilla. Enda anledningen varför jag skulle tänka mig köra Vanilla WoW igen är rent nostalgiska och sentimentala själ, och det kanske håller i ett par timmar för mig tills jag tröttnar. WoW har evolverat med... 25/10 Det kommer aldrig hända. Besides.. vanilla wow var kul 2004-2006 och främst pga communityn, spelet i sig var inte såååå mycket att hurra över. Jag har provat kört på några privat vanilla servrar och det är inte alls som förr. 25/10 En av anledningarna att privata servrar och vanlij blev stort var för att det var gratis. Skulle det kosta något så skulle intresset sjunka rejält och den typ av community som fanns skulle knappt vara en bråkdel av vad den var. 25/10
Skicka en rättelse