Chatverktygets popularitet drar till sig internetligister.

Sedan lanseringen av chatverktyget Discord i början av förra året har det seglat upp som en betydande konkurrent till liknande verktyg såsom Slack och Teamspeak, särskilt till den senare då inriktningen är gaming. Den snabbt ökande populariteten har dock dragit till sig oönskad uppmärksamhet från internets ligister.

Enligt en rapport från Symantec har man hittat flera typer av malware på olika Discord-servrar, både sådana som drivs av hackers och öppna som vem som helst kan ansluta till. Filerna laddas upp på servrarna under andra namn för att lura folk att installera dem och sedan stjäla känslig information från deras datorer.

Det kan tyckas självklart för många men Symtec ger ett par handfasta råd varav några såklart inte bara gäller Discord.

  • Ladda inte ner eller kör program från personer du inte känner

  • Använd tjänstens rättighetsfunktioner för att reglera serverns användare

  • Begränsa användares rättigheter för att förhindra missbruk eller ge individuella rättigheter för bättre kontroll

  • När du ansluter till Discord bör du vara försiktig med innehållet som publiceras i chatkanaler

  • Ge inte främlingar personlig infomation över röstchat

Jag menade Discord...TS har jag inga problem med även om om det var några år sedan jag använde det. Njae, i fösta hand är man en skitstövel...underkategoriserade titlar är inte så viktiga. 26/10 Har inget strul med ljudet i ts även om vissa anra inte kan fixa sina inställningar. Skype är ett telefon program och inget alternativ över huvud taget, funkar väl om men är två eller på sin höjd tre pers men i ett större community är det oanvändbart. 26/10 nu är man alltså en "hacker" om man sprider trojaner i .exe filer? 25/10 "Hackers använder internet för att sprida virus" 25/10 Star Citizens chat och allt vad det nu ska vara ska tydligen bygga på discords kod om jag inte fattat fel. Får se vad de gör av det. Det kan man göra i TS också. 25/10 Förutom allt strul med ljud som stängs av och massa annat så har jag ingen aning. Föredrar t ex Skype alla dagar i veckan, nu ännu mer efter att läst det här. 25/10 Måste faktiskt säga att jag tycker tvärt om! Har upplevt att det är mycket bättre ljud i Discord. Älskar också funktionen att jag kan sänka och höja ljudet från enskilda indivder också ^^ 25/10 De jag sade har hade förståelse att något skulle hända discord. Hoppas nu 2dg ger kommer att klara av att färdigställa sitt spel diablotical med team. Dom använder discord. 25/10 Även fast de använder samma format kan det ju fortfarande skilja med vilken bitrate som de skickar. 25/10 Bättre ljud, hur då? Discord använder Opus och Teamspeak 3 använder Opus, det är samma sak. 25/10
Skicka en rättelse