Under det glada 80-talet var frisyrerna större, musiken blippade & bloppade och spel huserade i stora hallar. Verkligheten var inte mycket annorlunda borta i Ryssland (då Sovjetunionen), men det fanns en baktanke med spelen.

Great Big Story har besökt en arkadhall i St Petersburg där Alexander Stakhanov har samlat ett 50-tal gamla arkadmaskiner från Sovjettiden. Dessa maskiner byggdes av vapendelar, miniräknare och även överblivet material från kylskåp.

80-talet var inte bara glättig musik och knasiga frisyrer, det rådde även ett kallt krig mellan Ryssland och USA. Det är därför inte särskilt konstigt att Sovjetunionen hade sanktionerat arkadmaskiner, för att träna upp ungdomar till att bli soldater. Kalla kriget må vara över, men maskinerna lever kvar.

Ja. Blir bara ledsen när man ropar 'medial anti-rysspropaganda' så enkelt, när det råder ett informationskrig (bokstavligen) med ett Ryssland vilket har som mål att destabilisera EU och Väst. 26/10 Lungt, du kan sluta förbereda dig, du lär inte överleva "katastrofen" iaf. :) 26/10 Jag förstår, då utgår jag ifrån att du har läst en hel del där. Precis som jag gärna skippar att läsa på om mina potentiella framtida genetiska sjukdomar så skippar jag gärna det där också. Jag håller mentalt på att förbereda mig för jordens undergång/k... 26/10 Ordet Panzergrenadier är inte direkt en gammal klassisk militärbetäckning. 26/10 Snarare BF1-vibbar... hur du får in nazism i en gammal klassisk militärbetäckning som blandar lika delar tyska med franska förstår iallafall inte jag. 26/10 Well... Helt off-topic. Ser att du svarat lite längre ner. Men... Tycker du gott kan ta och surfa in på Totalförsvarets Forskningsinstitut (https://www.foi.se) och läsa lite rapporter som berör Ryssland. Så kan du komma tillbaka en lite mer informerad... 26/10 Var finns vinklingen? Det är som sagt ett historiskt inlägg baserat på fakta. Var finns vinklingen? 26/10 Samma sak som pansarskyttesoldat (typ). Tror dock ingen använder det gamla ordet längre. 26/10 Om man bara kommer ihåg sin skolhistoria (eller läser på efteråt - kan rekommendera Herman Lindqvists Från Istid till Framtid, mycket bättre och mer underhållande än skolans lektioner) så vet man att Sverige har bråkat med Ryssland i flera hundra år -... 26/10 Intressant. Har du något exempel eller källa på detta som jag kan gräva ner mig mer i? Jag tkr det är intressant att jänkarna å ryssarna har en beef med varann då Japan borde hata USA mer än Ryssland med tanke på vad dem fick smaka på från jänkarna en... 26/10
Skicka en rättelse