Nu är det officiellt att Bethesda inte vill ha recensioner publicerade innan släppet.

Vår målsättning är alltid att leverera recensioner i god tid innan spelsläppet så att du kan få ett beslutsunderlag inför ett eventuellt köp. Det är lite av huvudsyftet för recensioner. För att kunna göra detta krävs det att vi får tillgång spelet i god tid så vi slipper stressa.

Nu har Bethesda gjort det officiellt att de tänker annorlunda. I fortsättningen kommer recensenter få spelet tidigast en dag innan släppet. De argumenterar för att det då blir rättvist för alla och vill konsumenter ta del av en särskild recensents åsikter rekommenderas de att vänta. Vilket går tvärt emot de senaste årens förbokningshets.

Doom var det första spelet med Bethesdas nya strategi

Det finns såklart flera sidor av detta mynt. För oss som kritiker kan det vara både positivt och negativt. Idag hör det inte till ovanligheten att utvalda medier får tillgång före alla andra och därmed kan leverera en recension först, vilket skapar en onödig stress hos de de andra. Samtidigt gör detta det i princip omöjligt att ha en välformulerad åsikt innan releasen.

Dom gånger jag förbokad ( 2 gånger, total war rome 2 samt overwatch ) har jag varit säker på att spelen kommer vara vad jag förväntar mig, dock blev jag besviken på rome 2, men anledningen till att jag förbokar är för jag inte orkar hålla koll på releas... 27/10 Skulle ändå aldrig förboka eller köpa spel första dagen, så det påverkar inte mig. Spel idag är så j-a buggiga så man måste ändå vänta på en patch eller två. 27/10 Idioti. Nu är det ju dock inget som skulle påverka mig eftersom att jag inte är den typen av person som brukar "köpa grisen i säcken" och sedan gnäller på utvecklare för att de inte lyckas leverera. Tycker man att det är skitsmart att förhandsboka spel... 27/10 Jag förstår att du vill ha de exklusiva sakerna som man får i samband med förbokningen, och jag respekterar att det är viktigt för dig. Men förstå att du bidrar till att betalningsmodellen "pre order" och "pre order bonus" endast finns till för att du... 26/10 Har aldrig riktigt förstått det här med att förhandsboka? Så vanligt är det väl inte att det är helt slutsålt i butikerna. Jag vill inte bli spoilad vad gäller nånting, så jag läser oftast inte en recension av ett spel jag köper förrän efter jag spelat... 26/10 Sandman666: Jag fattar ju att spelet inte kan "ta slut". Det är helt enkelt endast för att jag vill ha det exklusiva extramaterialet på släppdagen! Jag vill ha allt - nu! Gärna i en fin fysisk förbokningsbox. Ser inget konstigt i det. Vissa exklusiva... 26/10 Tycker jag är ett märkligt köpbeteende faktiskt. Varför förbokar du spelet och läser recensionen senare? Då har ju recensionen inget värde eftersom du redan bildat dig en egen uppfattning? Och dessutom har du lagt ut pengar i förskott på en produkt som... 26/10 Jag förbokar alltid alla spel som jag köper! Och läser recensionerna senare. Och oftast är jag nöjd med spelen. 26/10 alltså istället för censur. 26/10 nej! det är förmynderi. 26/10
Skicka en rättelse